velimir stjepanovic (2)

Plivači očekuju najmanje dve medalje na EP u Berlinu

Srpski plivači očekuju da će na predstojećem Evropskom prvenstvu u Berlinu osvojiti najmanje dve medalje i ostvariti plasman u najmanje četiri do šest finala. 
-Očekujem bolje rezultate nego na prošlom Evropskom prvenstvu, očekujem više medalja, najmanje dve i najmanje četiri do šest finala i četiri do šest polufinala. Deca su odrasla i napredovala I normalno je očekivati bolje rezultate – rekao je danas predsednik Plivačkog saveza Srbije Milivoj Dopsaj. 
Evropsko prvenstvo u plivanju, 32. po redu, biće održano od 18. Do 24. avgusta u Berlinu, a Srbiju će predstavljati 12 takmičara. 
-Pripreme su bile sjajne, mi smo kao tim bili dobri, očekujem mnogo polufinala i finala, a od sebe očekujem da uđem u sva tri finala – rekao je plivač Velimir Stjepanović. 
Stjepanović, od koga u Plivačkom savezu očekuju medalju, u Berlinu će nastupiti u tri discipline, 200 i 400 metara kraul i 200 metara delfin. 
-Uvek ima šanse za medalju, verujem da mogu da se plasiram u sva tri finala, a u finalima svašta može da se desi. Ima šanse za medalju jer sam u sve tri discipline među prvih 10, ali najvažnije je da prvo uđem u finale – rekao je on. 
Istakao je da očekuje jaku konkurenciju u Berlinu, a među plivačima koje će mu biti najveći konkurenciju za medalju naveo je Holanđanina Pola Bidermana i Francuza Janika Anjela. On je ocenio da postoje realne šanse da na šampionatu starog kontinenta postavi novi nacionalni rekord. 
Plivač Čaba Silađi naveo je da očekuje jaku konkurenciju u Berlinu i istakao da se u disciplini 100 metara prsno svake godine pojavi neki novi talentovani plivač. 
-Opšte je poznato da disciplina u kojoj ja nastupam napreduje iz godine u godinu i da se svake godine pojavi neki novi plivač koji pomera granice – rekao je Silađi. 
Reprezentativac Bogdan Knežević rekao je da će se svi plivači Srbije u Berlinu truditi da postave nove lične rekorde. 
-Imamo kontrolu nad onim što radimo, ne možemo da kontrolišemo protivnike, ali ćemo se svi truditi da otplivamo što bolje, da postavimo nova najbolja lična vremena, pa šta bude – rekao je Knežević. 
Osim njih trojice, Srbiju će na takmičenju predstavljati i Ivan Lenđer, Stefan Šorak, Radovan Siljevski, Boris Stojanović, Andrea Basaraba, Jovana Bogdanović, Katarina Simonović, Petar Petrović I Miroslava Najdanoski. 
Plivači u Nemačku putuju 16. avgusta a do tada će trenirati na bazenima Sportskog centra Novi Beograd. 

Povezana vest:  Srpski skuleri u Zagrebu se bore i za Sevilju i Mersin