milorad_cavic_medalja

Čavić: Medalja je odgovor onima koji nisu verovali

 

Najbolji srpski plivač Milorad Čavić posvetio je danas zlatnu medalju sa Evropskog prvenstva svim sportistima koji su u karijeri doživeli teške povrede i kazao da mu je motiv u Debrecinu bio to što mnogi nisu verovali u njega.

-Ova medalja je lepa i znači mi, ali mi više znači to što sam uspeo da se vratim posle povrede. Dao sam nadu i ostalima. Majkl Džordan je jednom rekao: “Mogu da prihvatim neuspeh, ali ne i da ne probam“ – kazao je Čavić na konferenciji za novinare u Skupštini grada.

Čavić je prošle nedelje na EP u Debrecinu osvojio zlatnu medalju u disciplini 50 metara leptir, a finalnu trku isplivao je u vremenu od 51 sekunde i 45 stotinki.  Srpski plivač je „preskočio“ celu 2010. godinu zbog ozbiljne povrede leđa i operacije, a prošle godine nije imao zapaženije rezultate na SP u Šangaju.

Povezana vest:  PLIVANJE, 0I 2012, Park Tae-Hvan pomilovan i nastupa u finalu

On je istakao da je medalja iz Debrecina važna, ali da je najbitnije ono što stoji iza nje.

-Teško mi je palo što sam kod nekih ljudi video u očima da ne veruju u mene. Pokazao sam da imam budućnost i da mogu da osvojim medalju na OI u Londonu. Mnogi su digli ruke od mene i moje karijere, u inat sam pokazao da imam još dosta da pružim – naveo je srpski plivač.

Povezana vest:  Nišović: Zlato, srebro i bronza u Riju

Čavić, koji je danas napunio 28. godina, kazao je kako veruje da Igre u Londonu neće biti njegovo poslednje veliko takmičenje.

-Smatram da će u Londonu za medalju biti dovoljno isplivati vreme od 50,9 sekundi. Verujem da to mogu da uradim – kazao je on.

Čavićev trener Petar Popović podsetio je da je srpski plivač imao dosta poteškoća na šampionatu u Debrecinu.

-Milorad je imao samo dve nedelje da se spremi za EP. U Debrecinu je od početka prvenstva bio pod lekovima. Noć pred finalnu trku morao je da uzme i tabletu za spavanje, a kasnije i neke antibiotike koje su mu lekari dozvolili. Važnije od medalje je rezultat, to vreme je važno za njegovo samopouzdanje – istakao je Popović.

Povezana vest:  KAJAK/KANU SP SEGEDIN, Muški četvorosed osmi u A finalu, ženski dvosed drugi u B finalu

On je dodao Srbija odavno nije imala toliko uspeha kao na EP u Debrecinu i podsetio na rezultate Ivana Lenđera, Nađe Higl i muške štafete.

-Lenđer je bio spreman za medalju u Debrecinu. U očima mu se videlo da je bio željan. Možda je malo izgoreo, ali još je mlad. Mora samo da nauči da usmeri svoju energiju – posavetovao je Čavić mlađeg kolegu iz reprezentacije.

Olimpijske igre u Londonu održaće se od 27. jula do 12. avgusta.