Veslanje

PRIPREME REPREZENTACIJE U BOKI

 

vasicVeslači koji su tokom novembra prikazali najbolje rezultate na kontrolnim treninzima i testovima od petak se nalaze u Tivtu. U Boki se održavaju pripreme kandidata za nacionalni tim.

Rad veslača prati stručni štab u kompletnom sastavu: Nebojša Ilić, selektor seniorske reprezentacije, Dejan Guslov, selektor juniora, Aleksandar Fedotov, trener reprezentacije, kao i Branko Todorović, fizioterapeut.

Za sve godine priprema na Jadranu prvi put smo došli u Tivat. Do sada smo uvek bili u Kotoru, ali smo ove godine odlučili da promenimo mesto boravka i nismo pogrešili. Smeštaj je odličan, imamo izvanredne uslove za treninge i dolazak u Tivat se pokazao kao pravi potez. Uz smeštajne i uslove za trening, imamo i sreće sa vremenskim prilikama. Lepo vreme nam omogućava da odradimo sve ono što smo predvideli u toku jednog treningarekao je na početku razgovora Nebojša Ilić.

Povezana vest:  KAJAK, SP MILANO 2015, Srpski kajakaši presrećni, najavljuju medalje u Riju

Na pripreme ste pozvali 16 veslača, da li su se svi i odazvali pozivu?

U Tivtu nema Igora Lucića, juniorskog reprezentativca Srbije, zlatnog sa Svetskog prvenstva održanog tokom leta. Svi ostali pozvani veslači su tu i treniraju punom parom.

O programu rada u narednom periodu Ilić je rekao:

Planirano je da u Tivtu ostanemo do 20. decembra. Pored redovnih treninga odradićemo i testiranje na 20km. Očekujemo dolazak selekcije Slovenije. Na taj način ćemo imati mogućnost i za organizovanje sparinga kako bi stekli još bolji uvid u formu reprezentativnih kandidata – zaključio je Ilić.

Povezana vest:  VESLANJE, Crvena zvezda ekipni šampion Srbije

Pripremama veslačke reprezentacije prisustvuju: Nikola Stojić, Goran Jagar, Marko Marjanović, Nenad Babović, Miloš Stanojević, Miloš Tomić, Nemanja Nešić, Dušan Bogičević, Miloš Vasić, Luka Đorđević, Radoje Đerić, Jovan Jovanović, Nenad Beđik, Igor Perzić i Milan Vuković.