vanja udovicic profil okt 2013
PSS: Udovičić, grobar srpskog plivanja

Plivački savez Srbije optužio je danas ministra omladine i sporta Vanju Udovičića da obmanjuje javnost, nazvaši ga „grobarom srpskog plivanja“.
-Udovičić pravda odluku da se PSS-u ukine finansiranje činjenicom da smo napravili proceduralni propust. U redu. Zašto onda minister Udovičić daje ogromna sredstva savezima kojima, po važećem zakonu, ne bi smeo da odobri ni dinar? To su svi oni sportski savezi čiji su računi u proteklom periodu bili u blokadi – navodi se u saopštenju.
-U njihovom slučaju, ministarstvo ne pravi problem i samim tim, krši Zakon o sportu Republike Srbije na koji se poziva u našem slučaju – se u saopštenju.
Ministarstvo omladine i sporta odlučilo je da ukine finansiranje PSS zbog toga što je, kako je navedeno, radio suprotno zakonu.
PSS navodi da ukoliko mistarstvo ostane pri odluci da se obustavi finansiranje tog Saveza, da će plivanje biti „osuđeno na propast“, a ministar Udovičić će u istoriji ovog sprota ostati upamćen kao „grobar srpskog plivanja“.
-Napominjemo da će ukidanjem finansiranja srpskog plivanja prestati vrlo važne aktivnosti propisane zakonom kao što su licenciranje trenera, registracija plivača i organizacija državnih prvenstava. Klubovi će prestajati da postoje usled nepostojanja Sistema takmičenja. Nastupi naših plivača na međunarodnim takmičenjima neće biti mogući – navodi se u saopštenju.

Povezana vest:  PLIVANJE, Vojvodina ekipni pobednik prvenstva Srbije u plivanju