pss logoPSS: Interes plivanja na prvom mestu

Plivački savez Srbije (PSS) saopštio je danas da polemika koja je prethodnih dana vođena zbog izostanka finansiranja ovog sporta iz budžeta nije imala za cilj da bilo koga diskredituje ili uvredi.
„Posle sastanka predstavnika PSS i Ministarstva omladine i sporta (MOS), a u cilju pronalaženja rešenja za funkcionisanje saveza jednog od bazičnih sportova, plivačku, sportsku i širu javnost obaveštavamo da nijednog trenutka nismo imali nameru da bilo koji sport, instituciju, nosioca funkcije ili ličnost na bilo koji način uvredimo ili diskvalifikujemo“, navodi se u saopštenju PSS.
Kako se navodi, PSS zahvaljuje ministru Vanji Udovičiću i njegovim saradnicima na posvećenom vremenu i naporima da se omoguće osnovni uslovi neophodni za funkcionisanje srpskog plivanja, kao i rukovodstvu Olimpijskog komiteta Srbije (OKS), čija je pomoć u pronalaženju adekvatnog rešenja u interesu plivanja od velike važnosti.
„Izvinjavamo se ministru, Ministarstvu omladine i sporta, svim sportskim savezima i svima koji su eventualno u našim reakcijama prepoznali bilo šta osim naše namere da brinemo o interesu plivanja, a svim sportistima i sportskim radnicima želimo svaki uspeh“, zaključuje se u saopštenju.
Plivački savez izuzet je iz budžetskog finansiranja jer je pravosnažno osuđen od nadležnog suda zbog kršenja Zakona o sportu, ali vrhunski plivači neće trpeti posledice, pošto će MOS i OKS pronaći način da finansira njihove pripreme za velika takmičenja.

Povezana vest:  Besplatna škola kajaka na Adi Ciganliji i druženje sa reprezentativcima