Počinje EP u malim bazenima u Istanbulu

 

istambul-2009Počinje evrospko prvenstvo u malim bazenima u Turskoj. U Istanbulu se okupilo 550 plivača iz 42 zemlje. Srbiju će na ovom takmičenju predstavljati 11 plivača.

Predvodnik ove generacije plivača je Nađa Higl a rame uz rame sa njom stoje – Miroslava Najdanovski, Ivan Lenđer, Čaba Silađi, Boris Stanojević, Stefan Šorak, Radovan Siljevski, Marica Stražmešter, Milica Ostojić, Anđelka Petrović i Jovana Bogdanović

Povezana vest:  VESLANJE, IZBORNA REGATA ZA BALKANSKI ŠAMPIONAT U ISTANBULU (10-11. SEPTEMBAR), Za popunu mesta na Srebrnom jezeru

Pre polaska u utorak za Istanbul reprezentacija se okupila u hotelu Trim u Beogradu gde je bila četiri dana na mini pripremama za EP.

Sportski direktor Plivačkog saveza Srbije, Mladen Kapor, naveo je na konferenciji da će prvenstvo u Istanbulu po mnogo čemu biti specifično. ‘Prisutan će biti rekordan broj takmičara iz rekordnog broja zemalja. Od Srbije se sada očekuju visoki rezultati što je donekle dodatni pritisak, ali i činjenica da će se prvi put plivati u bazenu sa 10 staza i to sa novih startnih blokova, predstavlja takođe promenu u odnosu na pređašnje iskustvo i praksu’, izjavio je Kapor istakavši da će Plivački savez Srbije u potpunosti zaštititi sportiste od dodatnih pritisaka i da se od njih očekuje samo da plivaju najbolje što mogu.

Povezana vest:  VESLANJE, Partizan i Danubius 1885 najuspešniji na Paliću

Prva trka plivače Srbije očekuje u četvrtak, 10. decembra.