Cetverac bez kormilara Radoje Djeric Nikola Stojic Veselin Savic Dusan Bogicevic 3

VESLANJE

Seniori A bruse formu za Lucern, seniori B se bore za Plovdiv

Srpski veslači i veslačice debelo su zagazili u pripreme za drugi deo sezone čiji će vrhunac biti Svetsko prvenstvo u Ožibeleu krajem avgusta, koje će predstvaljati glavno kvalifikaciono takmičenje za Olimpijske igre u Riju 2016. Poslednji test pred planetarni šampionat u Francuskoj biće treća regata Svetskog kupa čiji će domaćin biti Lucern od 19. do 21. jula. Posle priprema na Srebrnom jezeru, Paliću kao i na regatnoj stazi u Jajcu, gde je trenirao bronzani dvojac bez kormilara sa Evropskog prvenstva u Poznanju Miloš Vasić, Nenad Beđik, u utorak 30. juna srpski veslački tim se preselio na Bled. U Sloveniji će u naredne dve nedelje biti sprovedene završne pripreme za Lucern u koji srpski tim direktno putuje sa Bleda. Pod dirigentskom palicom članova selektorske komisije Nebojšom Ilićem i Dejanom Guslovim i trenerima reprezentacije Oleksandrom Fedotovim i Sašom Mimićem na čuvenoj regatnoj stazi radiće dvojac bez kormilara Vasić, Beđik, dubl skul Marko Marjanović, Aleksandar Filipović, četverac bez kormilara Dušan Bogičević, Veselin Savić, Nikola Stojić, Radoje Đerić i žesnki skif Iva Obradović. Pored pomenutih posada na trećoj regati Svetskog kupa učestovaće i skif za lake veslače Miloš Stanojević koji će se do Lucerna pripremati u Francuskoj.
Inače, za sada su nastup na Svetskom prvenstvu u Francuskoj obezbedili Vasić i Beđik, evropskim odličjem u Poljskoj. Ostali će priliku za to imati u Lucernu, a uslov je da osvoje jedno od prvih devet mesta u svojim disciplinama ukoliko u njima bude prijavljeno najmanje devet zemalja. Nakon takmičenja u Lucernu čamci koji ne budu izvadili „vizu“ za Ožibele biće pod lupom stručnog štaba u nameri da se od njih naprave najbolje posade za Francusku.
I mlađi seniori su u punom trenažnom pogonu. Njih 4. i 5. jula na Paliću očekuje učešće na Internacionalnoj regati „Vojvodina Open“ koja će biti Izborna regata za nastup na Svetskom prvenstvu za seniore do 23 godine u Plovdivu od 22. do 26. jula. U disciplinama koje ne budu na programu „Vojvodina Open-a“ pre same regata u subotu i nedelju biće organizovane posebne trke u kojima će se seniori B boriti za Plovdiv.

Povezana vest:  Nikola Rađen vodi kamp vodenih sportova u Vrnjačkoj Banji