Dragosavljevich pobedniccko postolje 2

KAJAK
Marko Dragosavljević svetski prvak za mlađe seniore

Marko Dragosavljević osvojio je titulu prvaka sveta u kajaku jednosedu na 200 metara na šampionatu sveta za mlađe seniore i juniore. Dragosavljević je do zlatne medalje stigao za 35.000 sekundi. Srebrna medalja pripala je Feliksu Kenigu iz Nemačke (00:35.384), dok je bronzu osvojio Balaž Birkaš iz Mađarske (00:35.480)
-Imao sam malo lošiji start zbog bočnog vetra i to mi je predstavljalo mali problem u prvih 100 metara. Kada sam -ušao u ritam, podigao broj zaveslaja, sve je došlo na svoje. Relano nisam imao ovde ozbiljnu konkurenciju. Osvojena medalja mi je i najveći uspeh u karijeri kada su u pitanju moji vršnjaci. Potvrdio sam da sam najbolji. Sledeći cilj je Milano i medalja na Svetskom prvenstvu koja mi nedostaje. Nadam se da ću za ovo vreme koje je ostalo do odlaska u Milano još pojačati formu i nadam se pobedničkom postolju što bi i značilo odlazak u Rio – zadovoljan je Dragosavljević kojem je to četvrta medalja na stazi u Montemor-u-Velju.
Osvajanjem prve zlatne medalje na Svetskim prvenstvima za seniore do 23 godine za naš nacionalni tim, Dragosavljević, koji je dvostruki prvak Evrope u seniorskoj konkurenciji, tako je potvrdio da se nalazi u odličnoj formi. Naredni izazov za Dragosavljevića je učešće na Prvenstvu sveta koje se u avgustu održava u Milanu, a na kojem se ispunjavaju norme za plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016. godine.
Bojan Milinković i Strahinja Stefanović zauzeli su 4. mesto u disciplini K2-200 u konkurenciji juniora. Biljana Relić 5. u juniorskom A finalu discipline K1-200, dok je Bojan Milinković juniorsko A finale u istoj disciplini završio na 4. mestu.
Simo Boltić i Vladimir Torubarov u A finalu discipline K2-200 za seniore do 23 godine zauzeli su 6. mesto.
Reprezentacija Srbije sa prvenstva sveta za mlađe seniore i juniore iz Portugala se vraća sutra (ponedeljak, 27. jula) na Beogradski aerodrom u 17:50 letom OS735 iz Beča.

Povezana vest:  PLIVANJE, Susret mladih reprezentacija Slovenije, Hrvatske i Srbije