srpski kriketasi

Beogradski kriketaši do forme preko Slovenije

Kriket selekcija Beograda boraviće od 14. do 16. avgusta u Sloveniji gde će odigrati dva meča sa „Škofja Loka“, jednom od najjačih kriket ekipa u ovom delu Evrope.

Predvođeni kapitenom Slobodanom Tošićem, najbolji kriketaši beogradskih klubova „Stari Grad“, „Mirijevo“ i „Dunav“ ( sastav: Hasan, Dugić B, Milanović, Ratković, Nešković -Stari Grad, Tošić, Ninković, Đokić, Smolvud, Tresač- Mirijevo, Dajč, Dugić N. -Dunav) odigraće dva meča od 40 overa i tzv „Tventi Tventi“ (T20) 15. i 16. avgusta na glavnom kriket terenu u Sloveniji „Valburga“.

Povezana vest:  PLIVANJE, SP 2011 ŠANGAJ, Lenđer i Čavić bez finala na 50 metara delfin stilom

-Škofja Loka je u poslednje dve godine vodeća ekipa ne samo u Sloveniji već i u regionu. Radi se o izuzetno kvalitetnoj i uigranoj ekipi ali mi smo spremni da pružimo dobar otpor jer će ovo biti prvo gostovanje srpskih kriketaša od prijema Kriket federacije Srbije u Međunarodni kriket savet (ICC) -Slobodan Tošić, kapiten Kriket selekcije Beograda

Povezana vest:  KAJAK KANU, EP 2011 BEOGRAD, Marko Tomićević u finalu na Prvenstvu Evrope

Gostovanje u Sloveniji uvertira je za jesenji deo sezone, u okviru koje će se odigrati državno prvenstvo u verziji od 40 overa, kao i T20 kup Srbije. Osim toga, u Beogradu će gostovati nacionalna selekcija Bugarske, ekipa Springfild (Engleska) i selekcija Crne Gore.

Da podsetimo, kriket se u Srbiji razvija još od 2007.godine, Kriket federacija Srbije je osnovana 2010. godine, član je Sportskog saveza Srbije i finansira se iz budžeta Ministarstva omladine i sporta a od juna 2015. i pridruženi član Međunarodnog kriket saveta (ICC).

Povezana vest:  Čavić želi da dokaže kritičarima da nisu u pravu