velimir stjepanovic pozz

Velimir Stjepanović: Dođite na prvenstvo države, podržimo plivače!

Naš najbolji plivač Velimir Stjepanović doputovao je danas u Beograd, gde ga tokom naredna tri dana očekuje Otvoreno prvenstvo Srbije u apsolutnoj konkurenciji (26-28. februar). Državno prvenstvo će biti organizovano na bazenu SC „Milan Gale Muškatirović“, a prema preliminarnim prijavama očekuje se nastup oko 400 plivača iz 52 kluba iz Srbije i inostranstva.
Stjepanović će plivati u disciplinama 100m kraul, 200m kraul, 400m kraul, u kojima će učestvovati i na Olimpijskim igrama u Riju, a prijavio je i sve štafete.
– U punom sam treningu, radim dosta i na fizičkoj pripremi, tako da ne očekujem svoja najbolja vremena. Plan je da se takmičim i trkam kako najbolje mogu u ovom trenutku, ali i da vežbam određene elemente koji mogu da mi pomognu za što bolji plasman u Riju. Daću sve od sebe, to mogu da obećam. Bilo bi mi drago da na 100m plivam ispod 50 sekundi, 200 ispod 1:50, a 400 ispod 3:55 – rekao je Stjepanović.
Ulaz na prvenstvo države u plivanju je slobodan za sve ljubitelje ovog sporta.
– Nadam se da će se sportska javnost i svi koji vole plivanje odazvati u što većem broju i da će doći da pozdrave i podrže naše takmičare. Ovo je retka prilika da smo svi zajedno na jednom mestu, da smo u Srbiji, u Beogradu, i bilo bi dobro da naredna tri dana predstavljaju pravi praznik plivanja i sporta uopšte – istakao je Velimir.
Naš plivač ostaje u Srbiji do 3. marta, a u Beograd je stigao zajedno sa trenerom Krisom Tajdijem i fizioterapeutom Markom Bukvićem.

Povezana vest:  VESLANJE, PRIPREME VESLAČKE SENIORSKE REPREZENTACIJE, Pet posada na Bledu