Nikolina i Olivera Moldovan osvojile su bronzanu medalju u kajaku dvosedu na 500 metara na 2. Svetskom kupu. Sestre Moldovan do bronzane medalje u Račicama stigle su u vremenu 1 minut 44.661 sekund. Zlato je pripalo Ini Hriščun i Anastasiliji Todorovoj iz Ukranije (1:42.550), dok su srebro osvojile Nemice Tina Dice i Franciška Veber (1:42.600).

Milica Starović i Dalma Ružičić-Benedek u finalu K2-500 zauzele su 7. mesto u vremenu 1:46.006.

U jednosedu na 1000 metara, srpski tim imao je dvojicu predstavnika. Marko Tomicevic kroz cilj je prošao kao 4. u vremenu  3 minuta 35.850 sekundi, sa samo 8 hiljaditih delova sekunde zaostatka da treceplasiranim Reneom Poulsenom. Naš drugi predstavnik u toj disciplini, Dejan Pajic zauzeo je 7. mesto (3:39.261)

Povezana vest:  KAJAK, Ostavka Miroslava Rodića

Zlatna medalja pripala je domacem takmicaru Jozefu Dostalu, srebro je osvojio Nemac Maks Hof, dok je bronza pripala Dancu Poulsenu.

Sprski dvosed na 200 metara, Nebojša Gruijc i Marko Novakovic zauzeo je 5. mesto u vremenu 32.378 sekundi. Zlatnu medalju podelile su posade Nemacke (Rauhe – Libšer) i Francuske (Bomon – Žuve) u vremenu 31.765. Reprezentacija Francuske plasirala se u finale iako je u kvalifikacijama bila diskvalifikovana zbog dva pogrešna starta i opomene jer nisu hteli da napuste startnu poziciju posle diskvalifikacije. Posle žalbe, francuskom dvosedu je dozvoljeno da se, ipak, takmici u polufinalu.

Povezana vest:  Srpski četverci u polufinalu Svetskog kupa u Duisburgu

Bronzanu medalju osvojila je Britanska posada (Hit – Skofild).

Prvih šest posada trku je završilo u razmaku od samo 8 stotinki.

Mlada srpska kanuistkinja, Nikolina Mijuškovic, zauzela je 7. mesto u finalu jednokleka na 200 metara u vremenu 52.038. Zlato je pripalo Brazilki Konseisao du Nasimento, srebro Kanadanki Vinsent, dok je bronzu osvojila Santos de Oliverira iz Brazila.

Srpski dvosed na 1000 metara u sastavu Milenko Zorić i Simo Boltić finale je završio na 8. mestu u vremenu 2 minuta 30.492 sekunde. Zlato je pripalo posadi Slovačke (Jakubik – Jankovec), srebro posadi Češke (Šlouf – Veseli), a bronza Mađarskoj (Gačal – Somorač).

Povezana vest:  KAJAK, SP MILANO 2015, Četiri A finala u olimpijskim disciplinama i tri B finala prvog dana Šampionata sveta

U poslepodnevnom programu nape takmičare očekuju kvalifikacije u kojima će se okušati šestoro srpskih predstavnika: Marko Novaković i Marko Dragosavljević u jednosedu na 200 metara, Milica Starović, Dalma Ružičić-Benedek i Vladimir Torubarov u jednosedu na 500 metara, kao i naš četverosed na 1000 metara: Dejan Pajić, Milenko Zorić, Simo Boltić i Marko Tomićević.