krstenje_osmercaVESLANJE

Potpisan Ugovor o finansiranju programa Veslačkog saveza Srbije za 2011

Promovisan prvi reprezentativni osmerac u istoriji srpskog veslanja

 

Ministarka omladine i sporta, Snežana Samardžić Marković i čelnici Veslačkog saveza Srbije potpisali su Ugovor o finansiranju programa Veslačkog saveza Srbije za 2011. godinu, nakon čega je novi osmerac „Srbija“ promovisan i predat na korišćenje našim najboljim veslačima.

Važan dan za Veslački savez Srbije, započeo je potpisivanjem Ugovora između Snežane Samardžić Marković, ministarke omladine i sporta i Nebojše Jevremovića, generalnog sekretara VSS, kojim je Ministarstvo omladine i sporta preuzelo obavezu redovnog finansiranja VSS, u novoj veslačkoj sezoni.

-Veslački savez Srbije, ne samo da je prepun olimpijskih kandidata, što je za nas veoma bitno u predolimpijskoj godini, već je, ujedno, reč o jednom od najbolje organizovanih sportskih saveza u Srbiji. To se vidi i po rezultatima, a potom i po njihovom kontinuitetu. Oni nalaze načina da stipendiraju i motivišu svoje sportiste i meni je čast i zadovoljstvo što sam predsednica Organizacionog komiteta Svetskog kupa, čiji smo domaćini 2012. godine. Naša su očekivanja da veslanje, ne samo da ima olimpijske kandidate, već da nam se oni iz Lonodna vrate sa medaljom, a zadovoljstvo mi je što veslači, uvek, ta očekivanja ispune – reči su Snežane Samardžić Marković, ministarke omladine i sporta.

Povezana vest:  Ruskom plivaču dve godine suspenzije zbog dopinga

Nakon potpisivanja Ugovora, usledila je svečana prezentacija novog osmerca, vrhunskog takmičarskog čamca, čiju je nabavku finansiralo Ministarstvo omladine i sporta, a za potrebe veslačke reprezentacije Srbije. Gospođa Snežana Samardžić Marković krstila je novi čamac „Srbija“ i zvanično ga predala na upotrebu našim reprezentativcima. Čamac „Srbija“ prvi je reprezentativni osmerac u istoriji srpskog veslanja, a današnja manifestacija je bila odlična prilika da se prisutnim novinarima predstavi i novi dvojac bez kormilara, koji se prošle godine našao u finalu prvih Olimpijskih igara mladih u Singapuru. Nabavku dvojca je, takođe, pomoglo Ministarstvo omaldine i sporta, a Veslačkom savezu Srbije predat je na upotrebu kroz program „Nasleđe prvih Olimpijskih igara mladih“.

Povezana vest:  PLIVANJE, Silađi osmi u finalu na 50 metara prsno

Ministarka omladine i sporta, gospođa Snežana Samardžić Marković je obećala nova ulaganja u opremu neophodnu veslačkom sportu, dok je generalni sekretar Veslačkog saveza Srbije, Nebojša Jevremović istakao doprinos resornog ministarstva uspesima veslačke reprezentacije Srbije:

-Veslački savez Srbije je u Ministarstvu omladine i sporta našao sigurnog partnera, koji prepoznaje uloženi rad i trud i ume da ceni ostvarene rezultate. Ministarstvo je dalo nemerljiv doprineli su u realizaciji naših projekata, kako obezbeđivanjem neophodnih sredstava za njihovo finansiranje, tako i kontiniranom pomoći i podrškom.

Povezana vest:  Srpskim kajakašima četiri medalje na SP i 10 olimpijskih kvota na SP

potpisivanje_ugovora_2011