Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić rekao je danas da će predstojeći finalni turnir Svetske lige nacionalnoj selekciji poslužiti za pripreme za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

-Sve smo isplanirali. Svetska liga će poslužiti kao i 2014. godine – za pripreme (za EP). Utakmice će biti u drugom planu. I na turniru u Boru će ekipe proveriti svoju formu, ali je sigurno da će biti i skrivalica. Očekuje nas veliki turnir u Riju na kojem bar osam ekipa mogu da se nadaju postolju. Ne treba nam pritisak i na tome ću posebno insistirati u početku rada. Turniri iz Trsta i Jokohame ne znače ništa u pogledu forme, pravi rad tek predstoji – rekao je Savić.

Povezana vest:  PLIVANJE, Felps počeo da trenira ranije nego inače

Na prvi deo priprema pozvani su: Gojko Pijetlović, Dimitrije Rističević, Lazar Dobožanov, Viktor Rašović, Strahinja Rašović, Miloš Ćuk, Dušan Mandić, Radomir Drašović, Sava Ranđelović, Nemanja Ubović, Nemanja Vico, Slobodan Nikić, Mateja Asanović, Dragoljub Rogač, Gavril Subotić, Draško Gogov i Nikola Jakšić.

Na pripremama u Kragujevcu reprezentaciji će se priključiti: Filip Filipović, Andrija Prlainović, Duško Pijetlović, Živko Gocić, Milan Aleksić, Stevan Mitrović i Branislav Mitrović.

Povezana vest:  Prvo zvanično veslačko takmičenje u 2018.

Konačan spisak za pripreme u Kragujevcu biće naknadno definisan zbog priprema mlade reprezentacije, navodi se na sajtu Vaterpolo saveza Srbije. Savić je danas predstavio program rada reprezentacije u narednom periodu.

Vaterpolisti Srbije će se od 6. do 12. juna pripremati u Beogradu sa selekcijom SAD, a nakon toga će, od 13. do 18. juna, boraviti u Kragujevcu. Finalni turnir Svetske lige održaće se od 19. do 27. juna u Kini, a Srbija je u grupi sa reprezentacijama SAD, Kine i Brazila.

Povezana vest:  IZBORNA REGATA ZA SP DO 23 GODINE (TRAKAI, LITVANIJA 11-15. JUL 2012), Četverac sa kormilarom ispuni

Izabranici Dejana Savića će se potom pripremati u Kranju, od drugog do 10. jula, a od 13. jula će učestvovati na turniru u Boru zajedno sa selekcijama Crne Gore, Španije, Grčke, Italije, Japana, Brazila i Francuske.

Srbija će se do odlaska na Igre u Rio, koji je planiran za 30. jul, pripremati i sa reprezentacijama Madjarske i Italije.