Srpska juniorka Nikolina Mijušković osvojila je SREBRNU medalju u kanuu jednokleku na 500 metara na Svetskom kanu kupu za žene. Mijuškovićeva je do srebrne medalja stigla u vremenu 2 minuta 16.96 sekundi.

Zlato je pripalo Eženi Doranž i Francuske (2:16.36), dok je bronzu osvojila Ti Fung Trung iz Vijetnama (2:17.04).

Srpske kanuitskinje veslale su i u finalu C1-200. Mijuškovićeva je zauzela 4. mesto (51.78), dok je naša druga predstavnica, Nikolina Milić finale završila na 9. mestu (54.41)

Povezana vest:  Danubius 1885 najuspešniji na veslačkoj premijeri u Bačkoj Palanci

Zlato je pripalo Francuskinji Doranž (50.35), srebro Dilnosi Rahmatovoj iz Uzbekistana (50.58), dok je bronzu osvojila Tajlanđanka Tiangkatok (50.94)

Mijuškovićeva je u paru sa Tajlanđankom Orasom Tiangkatok u seniorskoj konkurenciji zauzela 5. mesto u kvalifkacijama u dvokleku na 200 metara.

ICF program razvoja ženkog kanua

Svetski kanu kup za žene u francuskom Bulonju na moru sastavni je deo programa razvoja ženskog sprint kanua Međunarodne kajakaške federacije.Ovogodišnji program podrazumeva trening kamp održan u Mađarskoj sredinom maja, kao i učešće na prva dva Svetska kupa (Duisburg, Račice), zatim učešće na Svetskom kupu za žene, kao i podršku takmičarkama da učestvuju na Svetskom prvenstvu za juniore i mlađe seniore koje se održava u Belorusiji. Pre takmičenja u Minsku, određeni broj takmičarki biće pozvan na trening kamp, a program razvoja ženskog kanua za 2016. godinu završava trenerskim seminarom koji će biti održan u Budimpešti.

Povezana vest:  VESLANJE, EVROPSKO PRVENSTVO U PLOVDIVU (16-18. SEPTEMBAR), Po dva srebra i bronze u Plovdivu