plivacki_miting_konferencijaMeđunarodni plivački miting u subotu i nedelju na Tašu

 

 

Međunarodni plivački miting „NLB Trofej Beograda 2010”, deveti po redu, održaće se u subotu i nedelju, 19. i 20. juna, u zatvorenom olimpijskom bazenu Sportsko-rekreativnog centra „Tašmajdan”. Promotor mitinga je svetska prvakinja na 200 metara prsno Nađa Higl, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u Starom dvoru. Organizator takmičenja je Plivački savez Beograda, pokrovitelj Sekretarijat za sport i omladinu, a generalni sponzor NLB banka.

Povezana vest:  PLIVANJE, Sutra počinje Zimsko prvenstvo Srbije u Novom Sadu


Za takmičenje se do sada prijavilo 25 ekipa, a od tog broja tri su reprezentacije (Austrije, Crne Gore i Slovenije). Učestvovaće plivači iz klubova iz Slovenije, Republike Srpske, Srbije, kao i jedan klub iz Njujorka. Takmičenje se održava po pravilima Plivačkog saveza Srbije i Svetske plivačke federacije.

U radu današnje konferencije za novinare učestvovali su  Dragan Ćirić iz Sekretarijata za sport i omladinu, Ivan Đorđević, predsednik Plivačkog saveza Beograda, dr Branislav Jeftić, član Organizacionog odbora, Damir Jablanovski, predstavnik NLB banke, i Nađa Higl, promotor Međunarodnog plivačkog mitinga.

Povezana vest:  Ruska plivačica Jefimova pala na doping testu