becej_bazenVlada Srbije gradi zatvorene bazene u Kragujevcu i Pirotu

 

Vlada Srbije je u okviru programa pomoći građevinskoj industriji odlučila da izgradi zatvorene bazene u Kragujevcu i Pirotu, rekla je danas ministarka omladine i sporta Srbije Snežana Samardžić-Marković.

Samardžić-Marković je rekla da to pokazuje da Vlada Srbije radi na unapređenju kvaliteta života građana u svim delovima zemlje, saopštilo je Ministarstvo omladine i sporta.

Povezana vest:  Evropsko prvenstvo u plivanju 2016. u Londonu

-Uz direktan doprinos razvoju plivanja, koje je kao bazični sport izuzetno važno za pravilan razvoj dece i mladih, investiranjem u izgradnju bazena daje se doprinos oporavku domaće građevinske industrije, a istovremeno se otvaraju nova radna mesta za ljude koji u Kragujevcu i Pirotu žive i rade – rekla je ona.

Samardžić-Marković je ocenila i da su gradovima, poput Kragujevca i Pirota, neophodni zatvoreni bazeni.

Povezana vest:  PLIVANJE, Stjepanović izborio učešće na Olimpijskim igrama

-Zatvoreni bazeni u centrima poput Kragujevca i Pirota su neophodnost ukoliko želimo da svi stanovnici Srbije, a pre svega mladi i sportisti, imaju uslove barem približne onima koje njihovi vršnjaci imaju u razvijenijim evropskim zemljama – rekla je ministarka.

Predsednik opštine Pirot Vladan Vasih rekao je agenciji Beta da je početak izgradnje zatvorenog bazena u tom gradu planiran na proleće iduće godine. Skupština opštine Pirot je vrednost radova procenila na 5,5 miliona evra.

Povezana vest:  PLIVANJE, SVETSKE IGRE MLADIH - ANKARA, Jedanaest medalja za srpske plivače