Marko Marjanovic i Nikola Stojic, Sabaudija 2010. 2VESLANJE
SVETSKI KUP, MINHEN
Bronza za dvojac, četverac za lake veslače četvrti
U nedelju, 20. juna, poslednjeg takmičarskog dana II Regate Svetskog kupa u Minhenu, Nikola Stojić i Marko Marjanović osvojili su bronzanu medalju u disciplini dvojac bez kormilara, dok je četverac bez kormilara za lake veslače zauzeo četvrto mesto.
Nikola i Marko su trku izveslali u vremenu 6:43,53 , zauzevši ubedljivo treće mesto iza posade Novog Zelanda i Velike Britanije.
Četverac bez kormilara za lake veslače, koji je veslao u sastavu Miloš Tomić, Nenad Babović, Miloš Stanojević i Nemanja Nešić, zauzeo je četvrto mesto u konačnom plasmanu, sa vremenom 6:11,02.
-Dvojac bez kormilara je ostvario veliki napredak između dva Svetska kupa. Podsetiću da je na I Regati Svetskog kupa, pre manje od mesec dana, zauzeo deveto mesto, dok se danas našao na pobedničkom postolju. Jučerašnja polufinalna trka je pokazala da Nikola i Marko, mogu ravnopravno da se bore sa ekipom Novog Zelanda, definitivno najbržim dvojcem na svetu, danas. Četverac bez kormilara za lake veslače nije dovoljno agresivno ušao u trku, na prvih 500 metara su bili šesti i postepeno su poboljšavali svoj rezultat. Sa agresivnijim startom, uveren sam da ova ekipa može doći do medalje na narednom takmičenju. – izjavio je neposredno posle finalne trke četverca za lake veslače Nebojša Ilić, selektor naše reprezentacije.
Radoje Đerić, Miljan Vuković, Goran Jagar i Miloš Vasić koji su juče ostali na korak do plasmana u finale u disciplini četverac bez kormilara, bili su trći u B finalu, sa vremenom 6:11,48 , čime su zauzeli deveto mesto u ukupnom plasmanu.
-Konkurencija u disciplini četverac bez kormilara je bila izuzetna, dovljno govori podatak da su reprezentacije Velike Britanije, Nemačke i Australije nastupile sa po tri posade u ovoj disciplini. Naš četverac je i u B finalu zaostao manje od 1,5 sekunde iza prvoplasirane posade Nemačke. Trku su izveslali odlično, a u polufinalu su pokazali da mogu da se bore ruku pod ruku sa aktuelnim svetskim i olimpijskim prvacima, tako da su u potpunosti ispunili očekivanja stručnog štaba. Deveto mesto, na prvi pogled može izgledati kao neuspeh nakon srebra na Bledu, međutim, uz malo više sportske sreće, verujem da ćemo ih ponovo viđati na pobedničkom postolju. – prokomentarisao je, treće mesto u B finalu našeg četverca bez kormilara, selektor Ilić.
Bronzanom medaljom iz Minhena, očuvan je kontinuitet osvajanja medalja naše reprezentacije na najvećim i najvažnijim veslačkim takmičenjima. Nakon dve srebrne medalje sa I Regate Svetskog kupa, naša reprezentacija se iz Minhena vraća sa jednom medaljom, a uz malo više sportske sreće na III Regati Svetskog kupa u Lucernu, koja se održava 09.-11.07.2010, još više podsada naše reprezentacije naćiće se na pobedničkom postolju.
Povezana vest:  VESLANJE, Viktor Pivač i Martin Mačković svetski prvaci