milorad_cavic_1PLIVANJE

 

Čavić: Svi čekamo bazen na Dorćolu

 

Najbolji srpski plivač Milorad Čavić ocenio je da bi za razvoj plivanja u našoj zemlji mnogo značilo kada bi u najskorije vreme bio osposobljen bazen u Sportskom centru „Milan Gale Muškatirović“ u Beogradu.

-To bi bilo jako dobro i za plivače i za vaterpoliste, ali i za građane. U Srbiji ima mnogo talenata kojima bi svakako dobrodošao objekat na Dorćolu koji se renovira – izjavio je Čavić.

Povezana vest:  VESLANJE, Pet domaćih posada na Svetskom kupu u Beogradu

Olimpijski vicešampion na 100 i svetski prvak na 50 metara leptir istakao je kvalitet i velike potencijale Ivana Lenđera, Nađe Higl i Čabe Silađija, ali je podsetio da u Beogradu ne postoje adekvatni uslovi za treniranje.

-Bilo bi dobro da svi zajedno treniramo na odgovarajućem objektu. Ali, za trenutnu situaciju može se reći da je smešna priča – rekao je Čavić, koji je pre nedelju dana operisao leđa i propustiće prvenstvo Evrope idućeg meseca u Budimpešti.

Povezana vest:  PLIVANJE, Melisa Franklin postavila svetski rekord

-Polako se oporavljam i iz dana u dan sve je bolje. Lekari su procenili da ću biti potpuno spreman za dva do tri meseca, tako da se u bazen vraćam u oktobru. Veoma mi je žao što propuštam evropsko prvenstvo – kazao je Čavić, koji je šest meseci trenirao u Italiji.

Kako je naglasio, neće žuriti, jer je najvažnije da se u potpunosti oporavi od operacije i neugodne povrede leđa, a velika mu je želja da nakon rehabilitacije sa pripremama krene u Beogradu, u bazenu na Dorćolu.

Povezana vest:  Nastavljene zimske pripreme kajakaša

-Ukoliko ništa ne bude od toga, vraćam se u Italiju. Želim da budem spreman za svetsko prvenstvo sledećeg leta u Šangaju – poručio je Čavić.