igor_perazic_milos_cudicVESLANJE
XI Svetsko univerzitetsko prvenstvo
Jovan Đuričić u polufinalu, ostale dve posade u repesažima
Prvog takmičarskog dana XI Svetskog univerzitetskog prvenstva u veslanju, koje se održava u Segedinu, Jovan Đuričić se plasirao direktno u polufinale skifa za lake veslače, dok će skifista Predrag Lackov, kao i Igor Perzić i Miloš Čudić, u dvojcu bez kormilara, za plasman u narednu fazu takmičenja, morati da se izbore kroz repesaže.
Jovan Đuričić je zauzeo drugo mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi skifova za lake veslače, izveslavši trku u vremenu 7:17,49 , nešto manje od tri sekunde iza prvoplasiranog skifiste iz Slovačke.
Skifista Predrag Lackov je, sa vremenom 7:00,90, zauzeo treće mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi. Predragu je drugo mesto, koje vodi direktno u polufinale izmaklo za samo sedam stotinki, tako da će se za plasman u narednu fazu takmičenja boriti kroz repesaž, danas popodne.
Igor Perzić i Miloš Čudić su kvalifikacionu trku izveslali u vremenu 6:34,22, što je bilo dovoljno za treće mesto. Naš dvojac bez kormilara će novu priliku za plasman u finale imati u sutrašnjem repesažu.
Polufinalne trke su na programu sutra pre podne, dok je nedelja rezervisana za finala XI Svetskog univerzitetskog prvenstva.
Svetska univerzitetska prvenstva u veslanju se održavaju svake druge godine. Domaćin prethodnog svetskog prvenstva, 2008. godine, bio je grad Beograd, dok će naredno XII Svetsko univerzitetsko prvenstvo biti održano u Banjolesu, Španija.
Povezana vest:  Stjepanović šesti u finalu na 200 metara leptir