igor_perazic_milos_cudicVESLANJE
Dve posade Srbije u finalu Svetskog univerzitetskog prvenstva u Segedinu
U subotu, drugog takmičarskog dana XI Svetskog univerzitetskog prvenstva u Segedinu dve reprezentativne posade Srbije izborile su plasman u finale Prvenstva. U sutrašnjim borbama za medalje naćeće se Jovan Đuričić, u skifu za lake veslače i naš dvojac bez kormilara koji nastupa u sastavu Igor Perzić i Miloš Čudić.
Igor Perzić i Miloš Čudić su zauzeli drugo mesto u repesažu. Naš dvojac je odlično startovao i vrlo brzo izbio na vodeću poziciju. Međutim, u stopu su ih pratile ekipe Francuske, Kanade, Velike Britanije i Hrvatske. Na polovini trke, posada Francuske je preuzela vođstvo, koje je sačuvala do kraja trke. Drugih hiljadu metara trke obeležilo je povećevanje razlike dve prvoplasirane posade nad trećeplasiranom ekipom Velike Britanije. Naš dvojac je trku izveslao u vremenu 6:59,81, zauzevši sigurno drugo mesto, koje vodi u sutrašnje finale i borbu za medalje.
U izuzetno zanimljivoj drugoj polufinalnoj trci skifova za lake veslače, Jovan Đuričić je osvojio treće mesto, koje vodi među najboljih šest posada Prvenstva. Trku je obeležila velika borba za drugo mesto vođena između skifiste Poljske i našeg skifiste. Drugo mesto je na kraju pripalo Poljaku, dok je kao trećeplasirani kroz liniju cilja, u vremenu 7:20,62, prošao Jovan Đuričić, čime je obezbedio plasman u sutrašnje finale.
Skifista Predrag Lackov je zauzeo četvrto mesto u jučerašnjem repesažu za plasman u polufinale, što je značilo automatski ulazak u C finale, odnosno borbu za plasman od 13 do 18 mesta. Sa vremenom 6:57,55, naš skifista je trijumfovao u današnjem C finalu, čime je zauzeo 13 mesto u generalnom plasmanu Svetskog univerzitetskog prvenstva u Segedinu.
Povezana vest:  Svečano otvaren obnovljen kajakaški hangar na Adi Ciganliji