Dvojac Srbije_1VESLANJE
OI MLADI, SINGAPUR
Dvojac Srbije u finalu
Nikola Simović i Vuk Matović opravdali su očekivanja i plasirali se u finale takmičenja dvojaca bez kormilara na Olimpijskim igrama mladih u Singapuru.
ao i u kvalifikacijama i u polufinalu naš dvojac je zauzeo treće mesto u svojoj trci s rezultatom 3:19,82, preveslavši stazu od 1.000 metara gotovo 10 sekundi sporije nego u kvalifikacijama.
– Danas je to bila sasvim drugačija trka, pre svega zbog vetra koji je menjao smer i duvao veslačima u grudi. Vik i Nikola su u takvim uslovima hendikepirani jer su 15.20 kilograma lakši od svojih rivala, pa su morali da ulože mnogo više napora. Odlično su veslali i uspeli u onom što nisu celu sezonu. Obično do polovine staze izbore dobru poziciju, a onda popuštaju. Ovog puta imali su finiš, sjajan finiš i zasluženo su u finalu, ponovo veslajući u jakoj grupi u konkurenciji četiri gotovo izjenačene posade i pete koja zaostaje samo milimetar – rekao je trener naših veslača Aleksandar Ivković.
Simović i Matović uprkos tome što su „laki veslači” zaostali su za Australijom samo 1,3 sekunde, a Slovenijom sekundu.
Sutra, tačno u podne, Nikola Simović i Vuk Matović veslaće u A finalu i boriti se za plasman od 1. do 6. mesta. U igri su i medalje, a protivnici su im svetski prvaci Grci, koji su pobedili u prvoj polufinalnoj trci i imali danas najbolji rezultat – 3:15,02 minuta, zatim Britanci (3:17,37), Turci (3:38,67), Australijanci (1:37,41) i Slovenci (1:39,95).
Naš dvojac je danas ostvario najslabiji rezultat od sutrašnjih finalista, ali merodavniji je onaj iz kvalifikacija treći ukupno po vrednosti u Singapuru. Samo da ne bude vetra…
I Jovanu Arsić očekuje još jedna trka u skifu. Danas je reprezentativka srbije zauzela prvo mesto u polufinalu C/D i sutra će u posledwem nastupu u Singapuru veslati u C finalu i boriti se za plasman od 13. do 18. mesta.
Povezana vest:  Felps se izvinio zbog vožnje u pijanom stanju