andrleht_trener_kznPLEJOF LIGA ŠAMPIONA

Trener Anderlehta traži makar jedan gol u Beogradu

 

Trener Anderlehta Arijel Jakobs ocenio je danas da u predstojećoj utakmici plejofa za plasman u Ligu šampiona njegov tim i Partizan imaju pođednake šanse za pobedu i dodao da je cilj belgijskog šampiona da postigne makar jedan gol u Beogradu.

-Partizan je na nivou Anderlehta, obe ekipe žele da se plasiraju u Ligu šampiona. Bez obzira što su oni domaćini, naš cilj je da postignemo makar jedan gol u gostima. Šanse su 50-50 – rekao je Jakobs na konferenciji za novinare u Beogradu.

Fudbaleri Partizana i Anderlehta sutra od 20.45 na stadionu u Humskoj igraju prvu utakmicu plejofa za plasman u Ligu šampiona.

Povezana vest:  Frenk Lampard zamenik kapitena Engleske

-Mirno čekam meč, ni među igračima nema nervoze. Gledao sam prethodne Partizanove utakmice i izdvojio bih četiri, pet igrača beogradskog tima. Imaju evropskog iskustva, a mnogo govori podatak da su poslednje tri godine tri puta bili šampioni – rekao je on.

Jakobs ima problema sa sastavom tima, pošto zbog povreda u Beograd danas nisu doputovali Tom de Suter, Lukas Bilja i Žonatan Ležer.  Takođe, stručni štab belgijskog šampiona ima problema sa trojicom igrača muslimanske veroispovesti koji poste zbog praznika Ramazana. Mbak Busufa, Šeiku Kujate i Bakari Sare zbog posta treniraju po posebnom režimu.

Povezana vest:  Mehmed Baždarević novi selektor BiH

Iz Partizana je saopšteno da su ulaznice za južnu i severnu tribinu za sutrašnji meč rasporodate, a da je za istočnu i severnu tribinu ostalo još malo karata. Trener belgijske ekipe rekao je da se pribojava atmosfere na stadionu u Humskoj.

-Iskreno, pomalo se pribojavam atmosfere. Primetili smo da Partizan ima veliku pomoć fanatičnih navijača – dodao je on.

Jakobs nije želeo direktno da odgovori na pitanje zbog čega u timu Anderlehta nema bivšeg igrača Partizana Nemanje Tomića, već je kratko rekao:

-Trener sastavlja tim.

Fudbaler Anderlehta Nemanja Rnić smatra da je belgijski šampion u blagi favorit u sutrašnjem meču i dodao da se ne plaši atmosfere na stadionu.

Povezana vest:  Direktor FA odlučio da se pridruži radnoj grupi FIFA

-Očekuje nas velika borba svih 180 minuta. Mi smo možda blagi favoriti, ali to moramo da pokažemo na terenu, u obe utakmice. Ne plašim se atmosfere, uvek je lepo igrati pred Partizanovim navijačima, bez obzira što je moja uloga sada drugačija – rekao je on.

-Poštujem odluku trenera, kakva god da je. Na treninzima dajem sve od sebe i ako dobijem šansu trudiću se da je iskoristim na najbolji način – dodao je Rnić.