Doroteja_EricOI MLADI, SINGAPUR
Ilićeva u B finalu, Erićeva odustala
Atletičarka Katarina Ilić nije uspela da izbori mesto u finalu, ili A finalu na Olimpijskim igrama mladih, dok je Doroteja Erić odustala od utešnog takmičenja u singlu.
Ilićeva nije bila na novou svojih najboljih rezultata i zbog toga nije izborila mesto među osam najbržih kadetkinja u produženom sprintu. U kvalifikacionoj grupi zauzela je treće mesto sa 56,41 sekundi i velikim zaostatkom za pobednicom Rajd iz Kanade (54,54) i Mozler iz Nemačke (54,86). Ukupno je ostvarila 11. rezultat u kvalifikacijama i to joj donelo startno mesto u B finalu, koje na ostalim IAAF takmičenjima ne postoji, pa će se boriti za plasman od 9. do 16. mesta i ne bi bilo iznenađenje ako bude trčala mnogo brže.
– Ne znam šta mi se desilo. Generalano nisam imala nikakvih problema ni sa disanjem ni sa nogama. Jednostavno kao da sam potpuno malaksala – rekla je Katarina posle trke. – Sada imam novu šansu da se dokažem, makar u B finalu i pokušaću da budem brža od 54,56, koliko iznosi moj rekord.
Naravno, doktor Vasić, lekar naše olimpijske misije videće kakav problem ima Katarina, a mnogo veći imala je teniserka Doroteja Erić, koja je morala da odustane od utešnog takmičenja u singlu. Predala je meč Nemici Frisam, zbog bolova u rebrima. Ali ni taj čin na Olimpijskim igrama mladih nije jednostavan. Prvo se konsultovala sa našim lekarom, a on je morao da je odvede i do zvaničnog lekara igara, i tek kad ju je on pregledao i složio se s dijagnozom, Erićeva je mogla da odustane od takmičenja.
Budući da svi učesnici moraju da ostanu do završetka igara mlada teniserka iz Gornjeg Milanovca će imati terapije u Olimpijskom selu.
Prvog dana biciklističkih takmičenja u Singapuru na programu je bio kros kantri, odnosno vožnja maunt bajka. Naši predstavnici, kako je i najavio trener Saša Gajičić, u ovoj disciplini nisu mogli da računaju na visok plsaman. Lazar Jovanović je bio 25, a Jelena Crnogorac 26. u ženskoj konkurenciji, a oboje su završili trku u drugom krugu. Posle današnjeg takmičenja koji se boduju za konačni ekipni plasman Srbija je 28. u konkurenciji 32 nacionalna tima sa 112 negativnih bodova, koliko ima još šest zemalja. U ekipnom plasmanu povela je Italija (22 boda) ispred Kolumbije (40) i Poljske (43)…
Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Italijan Blardone pobednik veleslaloma u Alta Badiji