Levi Sherwood_na_postoljuRED BULL X-FIGHTERS

 

Visok FMX napon dok Šervud odnosi pobedu u Londonu

 

Novozelanđanin Livaj Šervud (Levi Sherwood) doveo je do usijanja londonsku elektranu Bettersea u subotu, nakon što je pobedio na petom po redu takmičenju Red Bull X-Fighters svetske turneje 2010 u glavnom gradu Velike Britanije. 19-ogodišnjak je bio hladne glave pred 30000 fanova koji su napunili nekadašnju elektranu, izvodeći sjajne trikove jedan za drugim svojim zavidnim stilom. Nejt Adams (Nate Adams) i Deni Tores (Dany Torres) zauzeli su drugo i treće mesto, dok je trenutno vodeći u sveukupnom plasmanu Andre Vila morao da se zadovolji razočarajućim devetim mestom.

Povezana vest:  RED BUL CLIFF DIVING 2012, Silčenko najbolji na veličanstvenim stenama

london_rbLondon (UK). Kada je kiša počela da rominja u Londonu u subotu uveče, bilo je samo pitanje vremena pre nego što će staze početi da se urušavaju, što će dovesti do proklizavanja i mekog terena. „Uveče nismo smeli da vozimo punom brzinom, jer je bilo suviše opasno,“ objasnio je Amerikanac Nejt Adams koji je zauzeo jako drugo mesto. Na kraju je ipak odlučeno da finalni rezultat bude rezultat nakon kvalifikacija, jer se vozilo po suvom terenu.

Uprkos lošim vremenskim uslovima, sva mesta u Battersea elektrani su bila rasprodata za veče spektakularne FMX akcije. „Fanovi su zasigurno zapalili staru elektranu,“ nasmejano je rekao trećeplasirani Deni Tores. Favorit publike Robi Medison, poznat po svom skoku preko londonskog Tower mosta 2009, završio je tek na desetom mestu nakon teškog pada tokom kvalifikacija.

Povezana vest:  DŽET SKI, „Srbija open“ na Štrandu u Novom Sadu 28. i 29. jula

U sveukupnom plasmanu Nejt Adams (305 poena) i Livaj Šervud (290 poena) se brzo približavaju trenutno vodećem vozaču i meksičkom šampionu Andre Vili (310 poena). „To je totalno ludilo,“ prokomentarisao je Livaj „Rubber Kid“ Šervud, koji se sada nalazi na samo 20 poena iza Andre Vile. „Daću apsolutno sve od sebe na poslednjem takmičenju i skloniću Vilu sa vodeće pozicije.“

Povezana vest:  RED BULL CLIFF DIVING 2015, Šampion Hant nastavio dominaciju u Kolumbiji

Poslednja runda Red Bull X-Fighters svetske turneje 2010 će biti premeštena na stadion Flaminio, poznat po tome što je bio domaćin Olimpijskih igara 1960, a ujedno je i dom nacionalnog italijanskog ragbi tima. Ova promena garantuje finale sezone kako dolikuje ovom takmičenju, a ujedno i veliki šou za italijanske fanove, dozvoljavajući da se napravi još veća staza za još više fanova koji će moći da gledaju završnicu Serije 2010. Međutim, ovo zahteva još jedan dodatan dan, kao i izmene u kalendaru. Poslednje takmičenje turneje će se održati 2. oktobra na Flaminio stadionu u Rimu.