dvojac jagar stojic juri medalju na Evropskom prvenstvuVESLANJE

EP PORTUGALIJA

Četverac za lake veslače u polufinalu

 

Četverac za lake veslače jedini je srpski čamac koji je danas izborio direktno učešće u polufinalu Evropskog prvenstva u portugalskom gradu Montemor-o-Velju. Miloš Tomić, Nenad Babović, Miloš Stanojević i Nemanja Nešić su prvog dana takmičenja na turniru bili treći u svojoj kvalifikacionoj grupi, sapštio je danas Veslački savez Srbije. Polufinale su donosila prva tri mesta.

Povezana vest:  SP BARSELONA 2013, REZULTATI, Održana četiri finala,u polufinalu oboren svetski rekord

-Najvažnije je da se nismo totalno istrošili. U finišu smo lako odbranili napad Čeha, što potvrđuje da imamo snage da napadnemo i plasman u finale – rekao je član četverca Stanojević.

Nikola Stojić i Marko Marjanović su bili drugi u grupi u konkurenciji dvojaca, a samo je prvo mesto donosilo direktan plasman u finale.

-Čeka nas repesaž u subotu, prva dva mesta nas vode u finale. Imaćemo sastank sa selektorom Nebojšom Ilićem i siguran sam da ćemo napraviti dobru taktiku tako da ćemo se u nedelju boriti za medalju – istakao je Marko Marjanović, veslač dvojca.

Povezana vest:  VESLANJE, Nebojša Ilić glavni predavač na seminaru u Mađarskoj

Bez direktnog plasmana u polufinala ostali su i Iva Obradović u skifu, kao i Radoje Đerić, Miloš Vasić, Goran Jagar i Miljan Vuković u četvercu bez kormilara.