Marko Marjanovic i Nikola StojicVESLANJE, SP NOVI ZELAND

Reprezentativci Srbije spremni za SP

 

Nakon pet dana provedenih na Novom Zelandu, veslačka reprezentacija Srbije se potpuno aklimatizovala, odmorila od dalekog puta i naš dvojac bez kormilara je potpuno spreman za nastup na Svetskom prvenstvu, koje će biti svečano otvoreno u subotu, 30.10.2010, u potpuno renoviranom regatnom centru na jezeru Karapiro, nedaleko od Hamiltona.

-Aklimatizaciju i privikavanje na vremensku razliku smo dobro podneli. Imali smo problema sa nameštanjem i podešavanjem novog čamca u kojem ćemo veslati na Svetskom prvenstvu, ali smo to konačno rešili, posle četiri dana svakodnevnog štelovanja i verujem da je taj problem, sada, iza nas. Jezero Karapiro je veoma veliko, ali kad svi izađu na trening, stvori se gužva i voda se pomalo uzbirka. Preko dana, temperatura vazduha je oko 20 stepeni Celzijusa, što je idealno za treninge i takmičenje, tako da smo zaista spremni da pružimo svoj maksimum – izjavio je Nikola Stojić, član našeg dvojca bez kormilara i jedan od najuspešnijih srpskih veslača.

Povezana vest:  EP ZA JUNIORE U VESLANJU (KRUŠEVICA, POLJSKA, 24-16. JUN 2011), S sedam posada u Poljsku

Iva Obradović, naša najbolja skifistkinja, je zbog obaveza prema Univerzitetu Berkli (Berkeley) na kome studira, najveći deo priprema odradila u Sjedinjenim Američkim Država, odakle će se, tokom sutrašnjeg dana, pridružiti našoj reprezentaciji na Novom Zelandu.

Prošlonedeljno objavljivanje stanja prijava potvrdilo je prognoze da će konkurencija na predstojećem Prvenstvu biti izuzetno jaka. U disciplini dvojac bez kormilara, u kojoj nastupaju Nikola Stojić i Marko Marjanović, takmičiće se četrnest posada, dok će Iva Obradović, u konkurenciji skifistkinja, imati jednu posadu manje.

Povezana vest:  VESLANJE, Pripreme seniorske veslačke reprezentacije Srbije u Malom Zvorniku teku po planu

Upitan da prokomentariše svoja očekivanja pred ovo veliko takmičenje, nakon objavljivanja stanja prijava, u trenutku kada je poznat sastav svih posada, Nikola Stojić je izjavio:

-Konkurencija je ista kao i na Svetskim kupovima. Glavni favoriti su Novi Zeland i Velika Britanija, koje u stopu prati grupa od šest ekipa, posade Grčke, Italije, Nemačke, Sjedinjenih Američkih Država, Francuske i naše zemlje, koje su sve veoma izjednačene. Naš glavni cilj ostaje plasman u finale, a nakon toga je sve moguće. Medalju ili visok plasman ne mogu da obećam, kao što to nikada nisam ni radio, ali maksimalno angažovanje i dobro veslanje mogu da nam donesu izuzetno dobar rezultat, a mi smo upravo sa tim ambicijama i krenuli na ovako dalek put.

Povezana vest:  PLIVANJE, Plivački "Trofej Beograda" u SC "Milan Gale Muškatirović"

 

Satnica takmičenja na Svetskom prvenstvu

Kvalifikaciona trka u dvojcu bez kormilara na programu je u nedelju, 31.10, a naša posada će veslati u jednom od sledećih termina: 11:47 h, 11:53 h, 11:59 h.  Iva Obradović će kvalifikacionu trku veslati istog dana u 12:05 h ili 12:11 h ili 12:17 h.