Poslednjeg, petog takmičarskog dana na Svetskom prvenstvu u Montemor Ovelju posada Stefan Vekić, Vladimir Torubarov je osvojila srebrnu medalju u disciplini kajak dvosed na 500 metara. Finalnu trku su završili u vremenu 1:30.953 iza Kuzahmetova i Blincova iz Rusije (1:30.666). Bronza je pripala Litvancima Nekriosiusu i Olijniku (1:31.449).

Za ovu srpsku posadu Svetsko prvenstvo je bilo debitantsko takmičenje. Vekić i Torubarov su veslali zajedno ali u četvercu.

Povezana vest:  PLIVANJE, MILANSKI TROFEJ 2011, Najdanovska druga, Čavić i Higl stigli do bronze

– Najveći uspeh u karijeri, ovo mi je prva medalja na seniorskim svetskim prvenstvima. Sve je išlo kako treba, od priprema pa do finalne trke. Imali smo super osećaj u čamcu, a ova medalja je potvrda toga. U finalu smo dobro startovali, držali ritam i bili u vođstvu. Rusi su na za malo pretekli u finišu. Srebro posvećujem sebi, odnsno uloženom trudu i dobrom radu. Za to su, naravno, zaslužne i kolege iz reprezentacije, treneri, selektor i savez  – rekao je Vekić.

Povezana vest:  PLIVANJE, Vatanabe oborio svetski rekord na 200 prsno

Vladimir Torubarov je dodao:

– Maksimalno smo bili fokusirani na ovu disciplinu, već na pripremama videli da može da donese rezultat. Iako smo sat i po pre finala imali i polufinale, uspeli smo da se sačuvamo. Ostalo je dovoljno snage za dobru trku. Bio mi je potreban ovakav rezultat, dugo sam čekao ovo.

Povezana vest:  KAJAK, Još dve medalje za srpske kajakaše

Marko Dragosavljević je šesti sprinter na planeti. Finale discipline K-1 200 je završio u vremenu 35.806 sekundi.

Biljana Relić je u jednosedu na 200 metara takmičenje završila četvrtim mestom u B finalu – 41.728.

Četverac na 500 metara u sastavu Dejan Pajić, ervin Holpert, Simo Boltić i Strahinja Stefanović je bio sedmi u B finalu rezultatom 1:26.519.

U 17.15 časova Kristina Bedeč vesla disciplinu K-1 5000.