Antalija i Belek tradicionalno su baza za veslačke pripreme u toku februara i marta većine evropskih reprezentacija, kao i nacionalnog tima Srbije.

Upravo zbog velikog broja kajakaša i kanuista u ovo dova godine u tom turskom gradu, Kajakaški savez Turske organizuje „Glorija kajakaški kup“, na kojem se održavaju trke na 5 hiljada metara u ženskoj i muškoj konkurenciji.

Srpski reprezentativci koji se nalaze u Beleku na veslačkim pripremama, iako su još uvek u trenažnom procesu, odlučili su da provere trenutnu formu.

U konkurenciji dama, dve srpske repezentativke završile su na pobedničkom postolju. Trijumfovala je Milica Starović, ispred Kristine Bedeč, dok je treche mesto zauzela ukrajinska takmičarka Marija Povk.

Povezana vest:  VESLANJE, DRŽAVNO PRVENSTVO NA ERGOMETRIMA (NOVI SAD, 26. FEBRUAR 2012), Partizan najuspešniji klub

Prezadovoljna sam učinkom. Ovim rezultatom potvrdile smo da smo dobro radile tokom zime i pripremnog perioda, i možemo spremno da čekamo početak takmičarske sezone„, naglasila je Starovićeva koja se na ‘Gloria Kupu’ takmiči od 2014. godine.

Svake godine, takmičenje je sve bolje, od organizacije i posećenosti i organizatori zaslužuju sve pohvale„, zadovoljna je Milica Starović.

Srebrna na ‘Gloria Kupu’, Kristina Bedeč, naglašava da je ove sezone konkurencija bila jaka:

Ove godine smo učestvovale u veoma jakoj trci, s obzirom na jaku konkurenciju, posebno zbog devojaka iz Ukrajine i Turske. Milica i ja smo uspele da se odvojimo posle prvog kilometra i do kraja trke smo održavale prednost. Na samom kraju, Milica je bila brža i zasluženo je pobedila„, rekla je Kristina posle trke.

Povezana vest:  VESLANJE, Odbrojavanje do početka Svetskog šampionata

U trci u konkurenciji dama, učestvovale su i Nikolina Moldovan, koja je kroz cilj prošla kao šesta, i Marija Dostanić koja je zauzela sedmo mesto.

U muškoj konkurenciji trijumfovao je Belorus Aleh Jurenija, dok je drugo mesto pripalo srpskom reprezentativcu Ervinu Holpertu.

Veoma sam zadovoljan osvojenim drugim mestom, pogotovo što je pobedio višestruki šampion Evrope i osvajač velikog broja medalja na svetskim prvenstvima u ovoj disciplini„, naglasio je Holpert.

Povezana vest:  KAJAK, U susret olimpijskim Igrama pripreme na tri destinacije

Posle prvog okreta, nas četvorica smo se odvojili od ostatka i do samog kraja smo se smenjivali u vođstvu. Na samom kraju Jurenija je pojačao tempo, ja sam pokušao da ga pratim, međutim, na kraju sam zauzeo drugo mesto, i zadovoljan sam„, kazao je Ervin posle trke.

Ove godine na ‘Gloria kupu’ učestvovalo je 160 takmičara i takmičarki iz 11 zemalja.

Srpski reprezentativci danas imaju slobodan dan na pripremama, a od ponedeljka počinju poslednju nedelju veslačkih priprema u Beleku, posle čega se vraćaju u Beograd gde će nastaviti pripreme za predstojeću sezonu.