Aleksa TurudicKAJAK
Šest medalja za „Orliće“ na regati u Slovačkoj

Zlato, tri srebra, dve brnoze i četiri četvrta mesta iz 10 finala učinak je „Orlića“ prvog dana medjunarodne regate u Pještanima, gde su veslane discipline na deonicama dužine od 500m.
Kadet Aleksa Turudić osvojio je zlatnu medalju u A finalu discipline k-1 500m. Srebrna odličja pripala su juniorskoj posedi u dvosedu Sandra Polovina, Olimpija Duševa u k-2 500m i mladjeseniorskim dvosedima u obe konkurencije, u muškoj kombinaciji -Vladimir Torubarov,Aleksandar Aleksić , u ženskoj-Milana Trklja, Anja Černjak. Bronze su osvojili kadeti Nikola Levnajić, Ivan Stojanović u disciplini k-2 500m i junior Borislav Lazić u k-1 500m.
-Dobar rezultat u muškoj konkurenciji. Blagi podbačaj devojaka-bio je prvi utisak selektora Miroslava Rodića. Naše najbolje kadetkinje Relić i Bugarski nisu ušle u finale. Od junioke Polovine i mladje seniorke Trklje očekivao sam bolji rezultat u jednosedima. Tu smo podbacili. Devojke su doduše to nadoknadile kroz osvajanje medalja u dvosedima. Kod momaka, mladjani Turudić je briljirao. Očekivan uspeh najiskusnijih takmičara u našem timu Torubarov-Aleksić, prijatno iznenadili Levnajić Stojanović, Rajinović bio blizu medalje-zaključio je selektor.
Mladji senior Nemanja Rajinović bio je četrti u k-1 500m, dok su nadomak medalje bili i Zoran Vidović u k-1 500m, kadet Bojan Milinković u k-1 500m i mladjeseniorski dvosed Dragan Hančovski, Ivan Krstić u k-2 500m.
Juniorka Sandra Polovina bila je peta u A finalu k-1 500m. Mladji senior Dragan Hančovski petoplasirani u k-1 500m, a Milana Trklja deveta u A finalu discipline k-1 500m u kategoriji mladjih seniorki. Iako su dospeli do finala i ostvojili bronzanu medalju Stefan Vekić i Luka Karanović diskvalifikovani su nakon završetka trke i merenja čamaca.
Juniorka Milica Petrović u k-1 500m završila je takmičenje u polufinalu. Svoj nastup u polufinalu okončali su i kadetkinje Zorana Bugarski i Biljana Relić u k-1 500m, juniori Eduard Lovas i Zoltan Ham u k-2 500m, kadet Predrag Beronja u c-1 500m, dok je jedini u kvalifikacijama takmičenje završio kadet Nemanja Stefanović u c-1 500m zbog diskvalifikacije na startu.

Povezana vest:  KAJAK, Grujić i Novaković osvojili zlato na EP u Moskvi

Regata u Pještanima nastavlja se sutra takmičenjem u disciplinama na 1000m.