vracar prvi danPLIVANJE

CEP ZA JUNIORE, BEOGRAD 2010

Plivačke nade u Beogradu

 

U organizaciji Plivačkog saveza Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva za omladinu i sport Republike Srbije i Skupštine grada Beograda, i sponzorsku podršku sportske opreme LEĐEA, od 10. do 12. decembra u sportskom centru Tašmajdan u Beogradu održaće se 8. Centralno-Evropsko plivačko prvenstvo za juniore, a po prvi put u Srbiji. Učešće na takmičenju potvrdile su nacionalne juniorske selekcije Poljske, Mađarske, Slovačke, Slovenije, Rumunije i BJR Makedonije, dok je učešće otkazala samo reprezentacija Češke. Na ovom Evropskom prvenstvu nastupiće više od 170 takmičara rođenih 1994-1997.

Povezana vest:  KAJAK/KANU SP SEGEDIN, Polovičan učinak srpskih kajakaša

Srpska reprezentacija (kao i ostale) nastupiće sa po 10 muških i 10 ženskih plivača i plivačica kako a shodno propozicijama ovog takmičenja. Na ovom prvenstvu Srbiju će u muškoj kategoriji predstavljati sledeći plivači (1994. i 1995. godište) : Vukobrat Dušan, Trajković Nikola, Mijatović Igor, Pejović Ivo, Zlatić Lazar, Dautović Mirko, Terzić Igor, Slama Danijel, Stojanović Stefan i Mladenović Dimitrije. U ženskoj kategoriji srpski tim čine sledeće plivačice (1996. i 1997. godište) : Ćosić Divna, Ilić Sara, Crvenko Aleksandra, Šoštarec Milica, Cvetković Anđela, Ćirić Jana, Hrubenja Martina, Veličković Nađa, Popović Ivana i Ivić Teodora. Stručni tim naše reprezentacije čine treneri Aleksandar Rosić, Aleksandar Ljiljak, Milorad Radišić, Matije Koprivica i Gavrilo Maslaković.

Povezana vest:  Veslači i veslačice u petoj brzini

Ministar za omladinu i sport R Srbije, gospođa Snežana Marković-Samardžić svečano će otvoriti prvenstvo u 16.45 č, a prisutnima će se obratiti i predstvnik Skupštine Grada Beograda, pomoćnik sekretara sekretarijata za sport i omladinu Nemanja Radović. Početak zvaničnog 1. dela prvenstva predviđen je za petak 10. decembar od 17.00 časova na zatvorenom bazenu Tašmajdan. Takmičenje se potom nastavlja u subotu (11.12.2010) od 10 časova, odnosno 17 časova popodne, a završava u nedelju (12.12.2010) četvrtim delom sa početkom od 10 sati. Sve trke su ujedno i finalne, dakle bez kvalifikacija i polufinala.

Povezana vest:  VESLANJE, SP HOLANDIJA 2014, Teški četverac i ženski dvojac deveti na svetu