Veslanje

Bogičević vraćen kući

PRIPREME KANDIDATA ZA SENIORSKU REPREZENTACIJU

 

Marko Marjanovic(2)U nedelju u Tivtu je počeo drugi ciklus priprema kandidata za seniorsku reprezentaciju. Selektor Nebojša Ilić u Bokokotorski zaliv je doveo 13 veslača, ali samo posle tri dana, jedan je vraćen kući.

Selektor Ilić objašnjava:

Tokom prva tri dana priprema u Tivtu nisam bio zadovoljan zalaganjem Dušana Bogićevića na treninzima i odlučio sam da ga vratim kući. Sada nam je primarno da veslači beleže dobre rezultate tokom treninga i testiranja. Kontinuitet je najvažniji. Bogičeviću predstoji dosta rada tokom januara kako bi se vratio u konkurenciju za mesto u reprezentaciji.

Povezana vest:  Stjepanović održao javni čas u Košutnjaku

Kakva je situacija sa ostalim reprezentativcima koji se pripremaju u Tivtu?

– Marko Marjanović i Nikola Stojić su, praktično, izjednačeni po kvalitetu. Uz njih dvojicu izdvajaju se Goran Jagar, Luka Đorđević, Radoje Đerić i Miloš Vasić. Kada je posada lakog četverca u pitanju, za sada jedino Nenad Babović dobro funkcioniše, Miloš Stanojević i Nemanja Nešić su sada u periodu rehabilitacije od povreda i ne mogu da daju maksimum.

Povezana vest:  Svetski rekorder Vjačanin pliva za Srbiju

Kakav je program rada tokom priprema, da li ćete sve vreme sami trenirati ili je planiran zajednički rad sa drugim selekcijama?

U Tivtu ostajemo do 26. januara. Za sada smo sami, ali će nam se priključiti deo reprezentacije Hrvatske. Saradnja sa Slovencima koja se ogledala kroz zajedničke pripreme i treninge na Bledu i u Tivtu, biće nastavljena tokom februarske faze priprema.

Povezana vest:  22. medalja Majkla Felpsa

Kakvi su uslovi za pripreme?

Vreme nas je poslužilo. Svi reprezentativci su zdravi i mogu da isprate ritam treninga, a to nam je najvažnije – zaključio je Ilić.