Evropa stiže u Beograd

„SERBIA OPEN“ POSLEDNJEG VIKENDA JANUARA U ZEMUNSKOM „PINKIJU“

 

gagiU organizaciji Kik boks saveza Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta poslednjeg vikenda januara biće održano premijerno izdanje turnira koji pretenduje da postane najkvalitetniji u ovom delu Evrope. „Serbia open“ će se održati u zemunskom „Pinkiju“ 30. i 31. januara.

Srđan Bugarčić, generalni sekretar Kik boks saveza Srbije, je najavio:

Poslali smo pozivno pismo u WAKO, a čelnici svetske federacije su ga objavili na zvaničnoj internet prezentaciji i prosledili svim članicama WAKO. Za sada su dolazak najavili borci iz desetak zemalja, a najkonkretniji su nacionalni savezi zemaqa iz okruženja: Bugarske, Mađarske, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore…

Povezana vest:  K1, PRVENSTVO BEOGRADA ZA JUNIORE I SENIORE U K-1 STILU, Dvojac u vrhu

Turnir se održava u disciplini K-1 koja je sve popularnija u svetu borilačkih sportova.

– U konkurenciji muškaraca turnir se odvija u devet kategorija: 60, 63,5, 67, 71, 75, 81, 86, 91 i +91kg. U konkurenciji dama u tri težinske kategorije 60, 65 i 70kg. Predviđeno je da se eliminacije rade po amaterskim pravilima WAKO federacije, sa svom zaštitnom opremom koja je obavezna na amaterskim takmičenjima. Finala će se raditi po WAKO Pro pravilima. Od zaštitne opreme borci imati samo rukavice i gumu za zube.

Povezana vest:  Mladi kik bokseri doneli radost Srbiji

Turnir će trajati dva dana, a Bugarčić objašnjava:

–U subotu od devet do 13 časova organizovaće se merenje, od 13. do 15 žreb, a u 15 časova počeće eliminacije koje bi trajale do 20 ili 21 čas. U nedelju, 31. januara od 10 časova bi se radila polufinala, dok bi u 19,30 časova počeo finalni program – zaključio je Bugarčić.

Povezana vest:  U MAĐARSKOJ SE ODRŽAVA TRADICIONALNI 16. SVETSKI KUP, Srbima 29 medalja u Segedinu

Organizatori su predvideli novčane nagrade za pobednike po kategorijama. Ulaz oba dana „Serbia opena“ je slobodan.