anicU JAGODINI ODRŽAN MEČ ZA TITULU PROFESIONALNOG PRVAKA SVETA

Anić prekidom do trona

 

 

Sportska dvorana „Jasa“ u Jagodini bila je mala da primi sve ljubitelje kik boksa. Oko 6.000 ljudi prisustvovalo je još jednoj kik boks reviji u okviru koje je odrađen meč za titulu profesionalnog prvaka sveta u disciplini low kick kategoriji do 58,2kg.

U glavim ulogama bili su Miloš Anić, član KBK „Palmini tigrovi“ iz Jagodine višestruki reprezentativac, i Brazilac Milton Kleber Dos Santos. Duel koji je obilovao efektnim potezima, završen je prekidom u 5. rundi kada posle još jedne sjajne serije Miloša Anića, Dos Santos nije mogao da nastavi meč.

Povezana vest:  Portugalija pobedila "Palmine tigrove"

Anić je tokom celog duela kontrolisao borbu. Nametnuo je svoj stil, forsirao efektne nožne udarce. Dos Santos se predstavio kao izuzetno kvalitetan borac, parirao je Aniću, ali nije uspevao da preuzme kontrolu nad mečom. Dominacija Anića krunisana je u poslednjoj rundi meča kada je sjajnom serijom, ovoga puta ručnih udaraca, bacio Brazilca u nokdaun posle koga Dos Santos nije mogao, a ni želeo da nastavi meč.

– Hvala vam na podršci. Bez vas ne bih uspeo da osvojim pojas. Drago mi je što sam vratio pojas u Jagodinu pobedivši prekidom – poručio je Miloš Anić iz ringa po završetku meča.

Povezana vest:  U SUSRET „SERBIA OPENU“, Pagonis brani čast

Pojas je Aniću oko struka stavio nekadašnji fudbaler Crvene zvezde i Reala iz Madrida, danas igrač Jagodine, Perica Ognjenović, koji je i otvorio profi reviju. Ovom pobedom Miloš Anić je tituli profesionalnog prvaka sveta u disciplini K-1 kategoriji do 58,2 kg, dodao i planetarni pojas u low kicku.

Duelu za profi pojas prethodilo je pet uvodnih borbi u kojima su uzdanice KBK „Palmini tigrovi“ odmerili snage sa borcima drugih srpskih klubova. Od pet duela Jagodinci su ostvarili tri pobede. Danijel Bogdanović (51kg), junior Aleksandar Konovalov (57kg) i Nemanja Jovanović (91kg) bili su bolji od Srđana Nadrljanskog (Novi Sad), Mladena Petrovića (Batajnica) i Miloša Mladenovića (Vojvodina Veletabak). Svi su slavili ubedljivo, 3:0. Poraze su pretrpeli juniorka Milica Dinčić (48kg) koju je pobedila Lejla Rebronja (Novi Pazar), kao i rerezentativac Mihajlo Jovanović (63,5kg) koga je savladao drug iz nacionalnog tima Sreten Miletić (Zemun). I Lejla i Sreten su slavili rezultatom 2:1.

Povezana vest:  FINALE WAKO PRO SVETSKOG GRAN PRIJA, Srbiji šampionski pehar

Meč su pratile ličnosti iz javnog života. Među zvanicama su bili Ivica Dačić, ministar unutrašnjih poslova i potpredsednik Vlade Republike Srbije, Dragan Marković – Palma, gradonačelnik Jagodine, Velizar Đerić, predsednik Bokserskog saveza Srbije, Dejan Milosavljević, predsednik Kik boks saveza Beograda, rukometašice, odbojkašice i fudbaleri Jagodine…