K-1

PROFI REVIJA U MAĐARSKOM GRADU PEČUJU

Brunner bolji od Seleša

 

k1_madjarska (1)Mađarski grad Pečuj bio je domaćin profi revije u disciplini K-1. Organizator i glavna zvezda programa bio je Tihamer Brunner, jedan od najboljih mađarskih boraca. Njegov rival bio je odlični Novosađanin, Srđan Seleš, član „Vojvodine Veletabak“. Duel dva odlična borca završen je pobedom Mađara Brunnera na poene 3:0.

Miodrag Jotić, prvi čovek KBS „Vojvodina Veletabak“ je, govoreći o samoj reviji i Tihamiru Brunneru, između ostalog istakao:

– Posle dobrog izdanja na međunarodnom K-1 turniru „Serbia open“, održanom poslednjeg vikenda u januaru u zemunskom „Pinkiju“, Srđanu Selešu je stigao poziv od Tihamera Brunnera. Bez razmišljanja smo prihvatili ponudu da bude učesnik profi revije jer se to poklapalo sa željom Srđana da kroz duele sa iskusnim borcima napreduje i usavršava se. Tihamer Brunner je, inače, jedan od najboljih mađarskih boraca. Ttakmičar koji je odmerio sange sa većinom kvalitetnih boraca u K-1 disciplini. Može se pohvaliti da je „skinuo skalp“ odličnom Adnanu Redžoviću iz Bosne i Hercegovine, sjajnom Turčinu Gokanu Sakiju, kao i mnogim drugim borcima. Nepredvidljivih je poteza, čudne, ali efikasne tehnike, brzih pokreta i uspešnog „blokiranja“ borbe. Sve je tako bilo i u subotu uveče – bio je prvi komentar Jotića.

Povezana vest:  PRVENSTVO SRBIJE K-1 „A“ KLASE, Bogojević i Vojvodina najbolji

Kako je protekao meč?

– Prva runda subotnjeg duela protekla je u izjednačenoj borni, druga u dominaciji Brunera, treća u dominaciji Seleša. Viđeni su visoki nožni udarci, odlični klinčevi sa razmenama udaraca kolenom, dobre serije ručnih udaraca, povreda Seleševog obraza i otok desnog Brunerovog oka. Sve je bilo podređeno Bruneru, pa je tako i odmor između rundi trajao duže od propisanog, a poslednja, 3. runda, je trajala samo minut i 35 sekundi. Činilo se taman koliko je Bruner imao snage. Pobedio je odlukom sudija. I pored poraza, zadovoljni smo izdanjem Seleša koji je sve bolji i bolji – zaključio je Miodrag Jotić.

Povezana vest:  MUAI TAI, Pobeda Slaviše Janjoša

Cilj ove profi revije bila je promocija K-1, podizanje ugleda i nivoa borilačkog sporta u Mađarskoj, kao i k1_madjarskaotvaranje atraktivnog noćnog kluba u kome je i organizovano ovo K-1 gala veče. Prvi deo večeri bio je rezervisan za duele domaćih boraca, dok su u drugom delu viđeni dueli Mađara i boraca iz inostranstva.

Rezultati, uvodni program do 57kg: Robert Sagi – Jozef Koscticz 0:3. Do 65kg: Czaba Herzceg – Norbert Burszaki 3:0. do 81kg: Balazs Somagyj – Thadeusz Maslanka 3:0, Zoltan Molnar – Tamas Korzani 0:3.

Povezana vest:  WAKO PRO GRAND PRI K1, Večeras u Pioniru legendarni borac Erol Zimerman

Glavni program do 60kg: Tamas Sazdi (Mađarska) – Nikola Crvenković (Hrvatska) 3:0 (KO). Do 75kg: Idros Astalos (Mađarska) – Antun Viličić (Hrvatska) 0:3. +91kg: Zsolt Hahl (Mađarska) – Stipe Periša (Hrvatska) 3:0.

Glavna borba večeri +91kg: Tihamer Brunner (Mađarska) – Srđan Seleš (Srbija) 3:0.