Milorad_Cavic_kzn_11Prijem za Čavića u Banjaluci

 

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske (RS) Proko Dragosavljević primio je danas srpskog plivača olimpijca Milorada Čavića, koji se u Banjaluci nalazi na petnaestodnevnim pripremama za naredno svetsko prvenstvo.

-Čavić je drag gost Banjaluke. S obzirom da nije trenirao pet meseci zbog povrede leđa zadobijene upravo na mitingu u ovom gradu, pozvali smo ga da iskoristi naše uslove za pripreme, koji su mnogo bolji nego u Beogradu – izjavio je Dragosavljević.

Povezana vest:  VESLANJE, SP NOVI ZELAND 2010, Obe posade veslacke reprezentacije Srbije obezbedile direktan plasman u polufinala SP

Resorno ministarstvo RS obezbedilo je smeštaj za Čavića i njegovog trenera tokom priprema za svetsko prvenstvo, koje će u julu naredne godine biti održano u Šangaju.

Čavićev boravak u Banjaluci, prema rečima Dragosavljevića, ima značaj za promociju plivačkog sporta u RS.

Čavić je izrazio zahvalnost ministarstvu, ističući da su uslovi za treniranje odlični i da obezbeđuju dovoljan broj treninga.

Povezana vest:  Sutra plivački mini maraton na Drinskom jezeru

-Ovde mi je jako udobno, imam uslove za dva treninga dnevno, što je u Beogradu dosta teško ostvariti. Povreda je skoro u potpunosti zalečena i narednih sedam meseci ću se intenzivno pripremati za šampionat sveta – rekao je Čavić.