Cetverac_bez_kormilara_Radoje_Djeric_Milos_Vasic_Goran_Jagar_Miljan_Vukovic

VESLANJE

Ubedljiva pobeda reprezentativnog četverca bez kormilara prvog finalnog dana u Pjediluku

Miloš Vasić, Goran Jagar, Miljan Vuković i Radoje Đerić nastavljaju seriju trijumfa u četvercu bez kormilara. Posle prošlonedeljne pobede na Internacionalnoj regati „Croatia Open“, u Zagrebu, naš reprezentativni četverac je trijumfovao prvog finalnog dana Internacionalne regate „Memorial Paolo D’Aloja“, u Pjediluku, Italija.

Već nakon jučerašnje pobede u kvalifikacionoj trci, bilo je jasno da pobeda reprezentativnog četverca u Zagrebu, nije došla slučajno i da je reč o posadi na koju se može ozbiljno računati. Današnje finale je najbolja potvrda za to. Miloš Vasić, Goran Jagar, Miljan Vuković i Radoje Đerić su silovito startovali, poveli već na početku trke i prednost održali do samog cilja, što pokazuje i više od četiri sekunde prednosti nad drugoplasiranom ekipom, najboljim italijanskim četvercem.

Povezana vest:  Javni štoping maratonski plivača na 5km

Aleksandar Filipović je zauzeo drugo mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi iza Alesija Sartorija (Alessio Sartori), jednog od najtrofejnijih italijanskih skifista. U današnjem finalu, naš mladi senior, ipak, nije uspeo da se domogne medalje i morao se zadovoljiti četvrtim mestom u seniorskoj konkurenciji.

Reprezentativni dubl skul, koji je nastupio u sastavu Nikola Stojić i Dušan Bogičević, zauzeo je četvrto mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi i nije uspeo da se plasira u finale.

Povezana vest:  Silađi poslednji u finalu na 100 metara prsno

-Impresivna pobeda četverca bez kormilara, koji nastavlja seriju dobrih rezultata nakon prošlonedeljnog trijumfa na „Croatia Open-u“, u Zagrebu, svakako je najlepša vest prvog finalnog dana takmičenja u Pjediluku. Aleksandar Filipović je ostvario solidan rezultat plasmanom u finale i osvojenim četvrtim mestom u seniorskoj konkurenciji. Imaću u vidu činjenicu da je reč o mlađem senioru, jasno je da se može očekivati njegov dalji napredak i još bolji rezultati u budućnosti. Kada je reč o Nikoli Stojiću i Dušanu Bogičevići, oni nisu uspeli da se plasiraju u finale i više nema nikakve sumnje da se ovoj dubl ne nalazi u odgovarajućoj takmičarskoj formi. – reči su Nebojše Ilića, selektora veslačke reprezentacije Srbije.

Povezana vest:  PLIVANJE, Jukić neće biti kažnjen

Sledeći nastup posade veslačke reprezentacije Srbije, na takmičenju u Pjediluku, očekuje ovog popodneva, kada će biti održane kvalifikacije za II finalni dan Internacionalne regati „Memorial Paolo D’Aloja“.