DJURDJIC SSTRBAC TOMIC MARIC

Đurđiću deset bodova za peto mesto u Rumuniji

Srpskom reprezentativcu Bojanu Đurđiću,članu kragujevačkog Radničkog pripalo je deset svetskih bodova za peto mesto na trci na planinskim biciklima u Kluž Napoki u Rumuniji u kategoriji C-2.

– Đurđić se sjajno borio na veoma teškoj stazi koja je skoro cela bila u šumi i četvrto mesto izgubio je za osam sekundi – kaže selektor Ivan Davosir. – Šteta što Ivan Jovanović nije uspeo da uđe među prvih deset i zaradi svetske bodove. Ostao je prvi spod crte, na 11. mestu. Na 13. mesto plasirao se Aleksa Marić, dok je 14. Oliver Štrbac. Na žalost, pocepao je gumu Ivan Tomić i nije završio trku.

Povezana vest:  TRKA KROZ FRANCUSKU, Hushovd pobednik 13. etape, Vekler i dalje u žutoj majici

Prva tri mesta pripala su mađarskim biciklistima. Pobedio je Parti, ispred Boruckija  i Martona.

Bojan Đurđić (Radnički, Kragujevac), Aleksa Marić (Crvena zvezda), Oliver Štrbac (Fanatik, Novi Sad), Ivan Tomić i Ivan Jovanović (Progresiv, Beograd) i selektor Davosir su iz Ruimunije odmah krenuli za Beograd gde će prespavati i sutra će startovati u prvoj trci Biciklističke lige Srbije u planinskom biciklizmu u Ribarskoj banji. Đurđić brani titulu pobednika lige u eliti a Marić za vozače do 23 godine.

Povezana vest:  Selektor Radiša Čubrić obišao bazni kamp ekipe BMC “Hinkepi sportska oprema” u Grinvilu u Južnoj Karolini u SAD

Na svetskoj rang listi do ove trke, od srpskih biciklista najbolji plasman 195. mesto ima Đurđić sa 147 bodova. Ovo mu je druga trka sa koje mu se ove godine upisuju poeni. Pre toga osvojio je 15 poena za treće mesto na prvoj trci u Atini. Marić je 231. sa 118 bodova i nema ovogodišnjih poena na kontu. Štrbac je 333. u konkurenciji 1.759 biciklista sa 84 boda. Ove godine osvojio je 14 bodova  za peto i osmo mesto na dve trke u Atini. Ivan Tomić je 379. sa 72 boda a Ivan Jovanović je 485 sa 56 poena. Vodi Čeh Kuhlavi sa 2.052 poena.

Povezana vest:  Veteran Kristofer Horner pobedio na Vuelti