Veslanje

Rekordne kilometraže u Tivtu

PRIPREME KANDIDATA ZA SENIORSKU REPREZENTACIJU SRBIJE

 

dvojac jagar stojic juri medalju na Evropskom prvenstvuVeslači koji pretenduju na mesto u nacionalnom timu odrađuju drugu fazu priprema za predstojeću sezonu. Njih 12 se od nedelje nalazi u Tivtu gde treniraju punom parom.

U Bokokotorskom zalivu imaju odlične uslove za rad:

Imamo sreću da su vremenske prilike u Tivtu odlične i apsolutno nam idu na ruku u ispunjavanju predviđenog programa priprema.U ovoj fazi priprema povećavamo obim rada, veslači tokom treninga postižu i rekordne kilometraže. Svakog dana preveslaju između 42 i 50kmistakao je Nebojša Ilić

Povezana vest:  Svetski rekorder Vjačanin i zvanično pliva za Srbiju

Posle samo tri dana priprema Dušan Bogičević se vratio iz Tivta jer nije zadovoljio zalaganjem. Kakva je njegova sudbina?

Bogičević se nalazi na spisku Olimpijaca kandidata za medalju. Jedan je od najtalentovanijih veslača i od njega očekujem visoke rezultate. Odlazak sa priprema u Tivtu ne znači da je otpisan. Naprotiv. Uveren sam da će koncentrisano odraditi deo bazičnih priprema koji je propustio i da će se u februaru vratiti u reprezentativni kamp u još boljem izdanju.

Povezana vest:  SP BARSELONA 2013, REZULTATI, Održano pet finala, Pedersen oborila svetski rekord

Kakva je situacija sa ostalim veslačima, ko se ističe po spremnosti?

Od veslača koji se nalaze u grupi Olimpijaca kandidata za medalju tražim i očekujem najviše. U toj grupi su Marko Marjanović, Nikola Stojić i Goran Jagar. NJih trojica, kao i Nenad Babović i Miloš Tomić odgovaraju svim postavljenim zadacima. Od ostalih veslača prijatno se nameću Luka Đorđević i Nenad Beđik, dok Miloš Vasić i Radoje Đerić treninge odrađuju standardno dobro.

Povezana vest:  PLIVANJE, NAJBOLJI JUNIORI U BANJALUCI, Završene pripreme pred Balkanijadu

Da li ima onih koji ne ispunjavaju očekivanja?

– Igor Lucić je zbog bolesti propustio decembarske pripreme i to se oseća. Tokom treninga odrađuje sve zadato, ali zaostaje. Nisam zadovoljan njegovom trenutnom formom. Do kraja januara mora da uhvati pravi ritam kako bi i u februaru zadržao status reprezentativca zaključio je Ilić.

Selekcija Srbije na pripremama u Tivtu ostaje do 26. januara. Tokom vikenda u goste na zajedničke treninge dolazi deo hrvatske veslačke reprezentacije.