plivanjePLIVANJE
Međunarodni miting mladih plivača u subotu i nedelju u „Vračaru”
U Centru za fizičku kulturu „Vračar” u subotu i nedelju, 18. i 19. decembra, održaće se XIX međunarodni miting mladih plivača „Vračar 2010”, na kome će učestvovati oko 528 takmičara iz 31 kluba iz Slovenije, Makedonije, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Austrije i Srbije. Pokrovitelj takmičenja je Sekretarijat za sport i omladinu, a organizator Plivački klub „Vračar”, koji ove godine obeležava 35 godina od svog osnivanja i 30 godina od održavanja Prvog međunarodnog mitinga mladih plivača, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Turističkoj organizaciji Beograda.
Prema rečima Gordane Mirčetić, direktorke Plivačkog kluba „Vračar”, na takmičenju je svake godine učestvovalo oko 400 mladih plivača, a ove, po prvi put, više od 500, što govori o sve većoj popularnosti ovog sporta. Plivanje će početi u subotu u 10 časova, svečano otvaranje mitinga održaće se u 16.45 časova, dok će takmičenje početi u 17 časova. Toga dana održaće se i Memorijalna trka „Braco Milišić”. Sledećeg dana takmičenje će početi u 9 ujutro, a u poslepodnevnim časovima biće proglašeni najbolji učesnici ovogodišnjeg mitinga mladih plivača.
Na turniru će učestvovati i Anđela Vasić, učenica petog razreda Osnovne škole „Despot Stefan Lazarević”, i Ivan Martinović, učenik trećeg razreda Osnovne škole „Ćirilo i Metodije”. Iako plivanje trenira samo četiri godine, ova devojčica je do sada na domaćim i međunarodnim takmičenjima osvojila oko 80 medalja i jedan pehar, koji je dobila kao najbolja plivačica Beogradske lige. Najviše joj leži leđni stil, ali je odlična i u svim ostalim disciplinama. Ivan je, pod budnim okom svojih trenera Uroša Vujkovića, Nikole Mirčetića i Vuka Danilovića, za dve i po godine, koliko trenira plivanje, osvojio 36 medalja i pet pehara.
Na  konferenciji za novinare učestvovali su i Ivan Đorđević, predsednik Plivačkog saveza Beograda, i Dragan Ćirić, iz Sekretarijata za sport i omladinu. Oni su mladim takmičarima poželeli da u subotu i nedelju isplivaju svoje najbolje rezultate. Prema Ćirićevim rečima, možda će mnogi od njih uspeti da skrate vreme koje im je potrebno da prvi stignu od starta do cilja svake trke, a njih će za ova dva dana biti oko dve hiljade.
Povezana vest:  Iva Obradović nije uspela da izbori olimpijsku vizu