cetvorosed doveslao do londona

KAJAK/KANU SP SEGEDIN

U finalu dve posade Srbije, ženski četvorosed osvojio olimpijsku vizu za London

 

Srpski kajakaš Marko Tomićević i ženski četvorosed K-4 na 500 metara obezbedili učešće u sutrašnjim finalnim trkama na Šampionatu sveta u kajaku i kanuu u Segedinu. Ženski četvorosed je i ispunio olimpijsku normu za London, dok Tomićević mora u finalu da bide najmanje osmi (od devet učesnika)  kako bi se kvalifikovao za olimpijsku regatu.

Povezana vest:  VESLANJE, Studenti iz Srbije u pobedničkom osmercu Berklija

Mladi 20. godišnji Tomićević je osvajanjem drugog mesta u svojoj kvalifikacionoj grupi ispunio san, pa će sutra od 16,17 časova u finalu svetskog prvenstva pokušati da dođe i do pobedničkog postolja.

Sjajan uspeh ostvarile su naše reprezentivke u K-4 na 500 metara, koje su osvajanjem drugog mesta, u svojoj kvalifikacionoj grupi, došle do olimpijske vize i plasmana u finale. Prvo mesto u grupi osvojile su Poljakinje. Finalna trka u K-400 na 500 metara voziće se sutra od 16,41 časova.

Povezana vest:  KANU, Brendel najbolji na hiljadu metara

Srpski kajakaš Tomićević nadmašio je sebe. Vodio je trku od samog starta, diktirajući snažan tempo. Imao je prednost sve do pred kraj trke za čitavu dužinu čamca, ali je u samom finišu iskusniji i snažniji Nemac Maks Hof pretekao našeg sjajnog prestavnika.

Danas u popodnevnom programu će u polufinalnim trkama učestvovati još Dušan Ružičić u C-1 na 1.000 metara (15,09 časova) i Duško Stanojević i Dejan Pajić u K-2 na 1.000 metara (15,37).

Povezana vest:  VESLANJE, Partizanu najviše šampionskih titula na državnom prvenstvu