Veslanje

Beograd u najužem krugu

DELEGACIJA FISA DVA DANA PROVELA U INSPEKCIJI ZA SVETSKI KUP 2012

 

Radni sastanak sa FISAPrethodna dva dana visoka delegacija Svetske veslačke federacije FISA boravila je u Beogradu. Mat Smit, izvršni direktor, Svetla Ocetova, tehnički direktor, i Kolin Orsmond, koordinator takmičenja FISA, došli su u srpsku prestonicu kako bi se uverili u mogućnosti Beograda za organizaciju Svetskog kupa 2012.

Prvog dana posete, delegacija FISA pregledala je regatnu stazu i održala sastanak sa potencijalnim članovima budućeg Organizacionog komiteta koji su činili koji su već učestvovali u organizaciji velikih veslačkih takmičenja u Beogradu. Njima su se pridružili rukovodioci najuspešnijih sektora prošlogodišnje Univerzijade, čime je formiran tim mladih stručnjaka sa dovoljno iskustva da iznese veliko takmičenje za koje su se kandidovali VSS i Beograd. Dan je završen radnom večerom sa ministrom omladine i sporta Snežanom Samardžić Marković.

Povezana vest:  Starović i Benedek-Ružičić osvojile zlato u Bakuu

I u utorak su nastavljeni razgovori o tehničkim pitanjima vezanim za stazu, kao i detaljnim razmatranjem svih aspekata kandidature i njihovom usklađenošću sa izuzetno visokim standardima FISA. Mata Smita je u gradskoj Skupštini ugostila Radmilom Hrustanović, pomoćnik gradonačelnika.

– Beograd se do sada pokazao i dokazao kao odličan domaćin što pokazuju i pozitivni komentari posle svakog događaja. Grad daje podršku kandidaturi Veslačkog saveza za organizaciju Svetskog kupa 2012. Znamo ljude koji rukovode Veslačkim savezom, njihovu odlučnost i spremnost da uvek daju svom maksimum kako bi se naš grad i naša zemlja predstavili u što boljem svetlu. Imajte poverenja da ćemo i Svetski kup organizovati na visokom nivou. Znamo da će konačna odluka biti doneta vrlo brzo, a ja verujem da će biti pozitivna za naš grad – istakla je Radmila Hrustanović.

Povezana vest:  Felps se pobedom vratio posle šestomesečne suspenzije

Mat Smit je govoreći o utiscima iz Beograda istakao:

– Srbija ima sjajan veslački tim, a mi u FISA odlično sarađujemo sa čelnicima nacionalnog saveza. Svetski kup 2012. je važan i zbog toga što se održava u olimpijskoj godini pa će i kvalitet takmičenja, ali i interesovanje medija biti mnogo veće. Ujedno, Svetski kup u Beogradu biće poslednja prilika da se ostvare norme za Paraolimpijske igre i to daje još jedan značaj takmičenju. Konačna odluka o domaćinu Svetskog kupa 2012. biće doneta za vikend, a ja moram priznati da je Beograd odličan kandidat, posebno sa podrškom koju je dobio od grada i države.

Povezana vest:  Održano prvo takmičenje u sinhronom i umetničkom plivanju “SYNCHRO STARS 2018”

Izvršni direktor Mat Smit, održao je sastanak sa tehničkim rukovodstvom RTS-a, u vezi sa svim aspektima realizacije direktnog TV prenosa takmičenja, a pre odlaska iz Beograda održali su sastanak sa Dankom Đunićem, predsednikom Veslačkog saveza Srbije.