f1_grand_prix_logoRUS PREGOVARA SA EKIPOM RENOA

Petrov potvrdio nagađanja

Prošlogodišnji vicešampion GP2 šampionata, Vitalij Petrov (25), koji sa sobom ima i moćne sponzore potvrdio je spekulacije od prethodnih dana da bi mogao da postane klupski drug Robertu Kubici u Renou.

Trenutno smo u pregovorima sa ekipom Renoa. Međutim, ugovor nije potpisan ni sa njima, nit sa nekom drugom ekipom. Samo je jedna stvar sigurna. Pregovori moraju biti završeni pre 1. februara kada počinju testiranja – objasnio je Petrov.

Ukoliko bi potpisao za Reno, Vitalij Petrov bi bio prvi Rus u istoriji Formule 1.

Povezana vest:  Horner: Fetel se istrošio

 

Zauber pronašao drugog vozača

De la Rosa uz Kobajašija

BMV Zauber juče je zvanično objavio da je angažovao veterana Pedra de la Rosu (38), dosadašnjeg test vozača Meklarena, za 2010. Španac se tako pridružio Kamuiju Kobajšiju iz Japana sa kojim je švajcarski tim ugovor potpisao u decembru prošle godine.

Uvek sam verovao da ću dobiti drugu šansu kao vozač ekipe. S obzirom da je broj test vozača značajno smanjen, ovo je bilo ono čemu sam se nadao. Uzbuđen sam zbog sezone u Zauberu – nije krio zadovoljstvo de la Rosa.

Španac je počeo da se bavi kartingom prilično kasno, sa 17 godina. Ali brzo je pokazao talenat, pa ga je pod svoje preuzela Španska automobilska federacija. Već sa 18 takimčio se u Formuli Fiat Uno, da bi se u narednim sezonama takmičio u Formuli Ford, Formuli Reno i Britanskoj Formuli 3, a 1997. je osvojio Japansku Formulu 3000 i GT šampionat.

Povezana vest:  Trka za VN Australije do 2020. godine

U Formuli 1 debitovao je 1998. kao test vozač DŽordana, da bi prvu trku odvezao 1999. za Erouz u Australiji i osvojio bodove. U Erouzu je ostao i naredne godine, a 2000. i 2001. je proveo u Jaguaru. Od 2003. pa sve do juče bio je test vozač i rezervni vozač Meklarena. Najbolji plasman mu je drugo mesto na Velikoj nagradi Mađarske 2006.

Povezana vest:  FORMULA 1, Ekleston: Fetel ima priliku postati najbolji u istoriji

 

A od brata Abart

Šamipon Formule 1 iz 2007. Kimi Raikonen (30), koji će se ove sezone takmičiti u VRC šampionatu za ekipu Sitroena, poklonio je starijem bratu Rami svoj automobil Fiat Abart Grande Punto S2000, objavili su finski mediji.

Ledeni Finac se sa S2000 takmičio u par navrata prošle godine, kao i prilikom debija u VRC šampionatu u Finskoj, a u Citroenu C4 će mu prvo takmičenje biti na Arktičkom Lapland reliju krajem januara, na kome će učestvovati i njegov brat Rami.