Marija Dostanić osvojila je srebrnu medalju u jednosedu na 500 metara na Svetskom prvenstvu za juniore i mlađe seniore u Portugalu. Marija je trku u Montemor o Velju izveslala za 1 minut i 51.85 sekundi.

Zlato je pripalo evropskoj prvakinji, Alidi Gažo iz Mađarske (1:49.19), dok je bronzu osvojila Dankinja Frederike Matisen (1:52.63).

Prezadovoljna sam kako sam odveslala trku jer sam i pre starta i na samom startu bila jako fokusirana. Veoma sam ponosna na sebe jer sam posle mnogo vremena uspela da uđem u tu svoju trku i da pokažem koliko vredim. Od samog starta pa do kraja trke sam bila maksimalno fokusirana i nisam gledala sa strane. Tek kad sa prošla kroz cilj i kada sam videla selektora da mi maše i Miloša fizioterapeuta, onda sam bila svesna da sam druga. Trka je bila izvanredna i presrećna sam što sam uspela da dođem do srebra„, rekla je Marija posle dodele medalja.

Povezana vest:  Srpski veslači danas putuju u Rio

Mariju na šampionatu u Portugalu očekuje takmičenje u još dve discipline.

Trenirala sam i radila sam naporno. Sutra me čekaju i dvosed i četverac gde idemo da uzmemo još dve medalje„, dodala je svetska vicešampionka.

PHOTO: Kajakaški savez Srbije