ergometar_prvenstvo

VESLANJE

Partizan ekipni prvak države na ergometrima

 

Na Prvenstvu Srbije na ergometrima, koje je održano u nedelju, u sali Novosadskog univerziteta „Đačko“, učestvovovalo je preko 290 takmičarki i takmičara iz 13 veslačkih klubova, kao i studenti Novosadskog univerziteta, Univerziteta u Beogradu i Vojne akademije.

Prvo mesto u ukupnom plasmanu na XVIII Prvenstvu Srbije na ergometrima zauzeo je veslački klub Partizan sa osvojenih šest medalja (dve zlatne, dve srebrne i dve bronzane), ostavivši iza sebe večitog rivala „Crvenu Zvezdu“, koja je, takođe, osvojila šest odličja (jedno zlatno, tri srebrna i dva bronzana), dok je treće mesto pripalo veslačkom klubu „Smederevo“ sa osvojene dve medalje (jednom zlatnom i jednom srebrnom).

Nikola Stojić, član veslačkog kluba „Partizan“ i veslačke reprezentacije Srbije, naš je najbrži senior. Na subotnjem testiranju reprezentacije, Nikola je deonicu od 6000 metara prešao za 18 min 57,2 sec, čime je opravdao reputaciju jednog od naših najboljih veslača. Prvak Srbije u kategoriji lakih seniora je Miloš Stanojević, veslač „Tamiša“, koji je zadatu deonicu izveslao za 19 min 56 sec. Veslačica „Zreneksa“, Jovana Arsić ostvarila je najbolje vreme u kategoriji seniorki, zabeleživši rezultat 24 min 13,5 sec, dok je u kategoriji lakih seniorki trijumfovala Anđela Ivković, takmičarka „Galeba“, koja je 6000 metara izveslala u vremenu 26:17,4. Prvo mesto u konkurenciji juniora pripalo je Dejanu Jovičiću, iz „Crvene Zvezde“, koji je trku na 6000 metara završio u vremenu 19 min 40,6 sec, dok je naša najbolja juniorka Andrea Kukla, veslačica „Palića“, sa zabeleženim vremenom 23 min 50,5 sec.

Povezana vest:  Srpska veslačka reprezentacija Srbije 14. i 15. aprila imaće prvi zvanični test u olimpijskoj godini, u Pjedeluk s 12 veslača, u Zagreb s šest

Mlađe kategorije veslačica i veslača su se takmičili na 2.000 metara. Kadete je predvodio Uroš Aleksandrić, član „Grafičara“, dok je najbrža kadetkinja Miona Mitrović iz „Danubiusa 1885.“. Kada je reč o najmlađim takmičarima, najbolji pionir Srbije je Zoran Rajić iz „Smedereva“, dok je Iva Novaković, veslačica „Partizana“ prvakinja države u konkurenciji pionirki.

Na XVIII Prvenstvu Srbije nastupio je je rekordan broj veslačica i veslača, a domaćin takmičenja, veslački klub „Danbius 1885.“ je, i ove godine, bio na nivou zadatka:

Povezana vest:  Kajakaši Srbije od sutra na EP u Poznanju

-Ugostiti skoro 300 veslača iz cele Srbije i obezbediti regularne uslove za takmičenje bio je istinski izazov za veslački klub „Danubius“, ali verujem da smo ispunili visoka očekivanja, kako učesnika, tako i brojne publike. Novi Sad je već dve godine za redom domaćin Prvenstva Srbije na ergometrima i verujemo da smo dosadašnjim radom i rezultatima zaslužili da ovo takmičenje postane tradicija našeg grada. Planovi za sledeću sezonu su ambiciozni. Želja nam je da za naredno Prvenstvo obezbedimo dva video bima i veći broj ergometara, što će ovo takmičenje učiniti još interesantnijim za publiku i time značajno doprineti popularizaciji veslanja u Novom Sadu. Posebno bih želeo da istaknem zahvalnost Veslačkom savezu Srbije, kao i celokupnom sudijskom žiriji, koji su svojim današnjim radom doprineli da takmičenje bude istinski praznik veslačkog sporta, pobeda mladosti, sportskog duha i fair play-a – reči su Danila Lučića, direktora veslačkog kluba „Danubius 1885.“.

Povezana vest:  „Novogodišnji bal na vodi” u nedelju na „Tašmajdanu”

ergometar_prvenstvo1