plivanje1PLIVANJE

PRVI PLIVAČKI TROMEČ PUN POGODAK

Plivačkim Tromečom sva tri saveza dobili mnogo

Na upravo završenom ’’I plivačkom Tromeču 2011’’, koji se održao u Kruševcu ovog vikenda, sva tri saveza ne mogu da sakriju zadovoljstvo koliko su dobili organizacijom ovakvog takmičenja, ali prvenstveno deca kojoj je potrebno što više kvalitetnih takmičenja u toku godine.

Ovo takmičenje okupilo je preko 180 plivača iz tri reprezentacije bivših republika SFRJ, Hrvatske, Slovenije i Srbije. Razmišljanje i sama ideja organizacije ovakvog takmičenja potekla je dosta davno, ali je ovog vikenda konačno pretočena u delo. Ovakvim takmičenjem plivački sport za sva tri saveza dobio je mnogo, jer je svima potrebno što više kvalitetnih takmičenja u regionu.

Povezana vest:  VESLANJE, SVETSKI KUP, MINHEN, Bronza za dvojac, četverac za lake veslače četvrti

Takmičenje je organizovano u dva takmičarska dela, a reprezentacija Srbije osvojila je ukupno 55 medalja (10 zlatnih, 12 srebrnih i 33 bronzane), za našu reprezentaciju odličja su osvojili: Paskaš Vladislav dve zlatne, Stojanović Stefan jedna zlatna i jedna srebrna, Čelić Vuk jedna zlatna i jedna bronzana, Lekić Lazar jedna zlatna i jedna bronzana, Terzić Igor jedna zlatna i jedna bronzana, Lazarević Aleksandar jedna zlatna, Salma Danijel jedna zlatna i jedna bronzana, Repman Rebeka jedna zlatna, jedna srebrna i jedna bronzana, Jovanov Mila jedna zlatna i jedna bronzana, Đorđević Aleksa jedna srebrna,  Farkaš Tamaš jedna srebrna i jedna bronzana, Mijatović Igor jedna srebrna, Udicki Miroslav jedna srebrna i dve bronzane, Perišić Dejan jedna srebrna i jedna bronzana, Tepavac Dušan jedna srebrna i dve bronzane, Ćirić Jana jedna srebrna i jedna bronzana, Crevar Aleksandra jedna srebrna i dve bronzane,  Pejović Ivo jedna bronzana, Zlatić Lazar jedna bronzana, Kerkez Dragan jedna bronzana, Đurić Srđan jedna bronzana, Vukobrat Dušan jedna bronzana, Stanković Strahinja jedna bronzana, Šoštarec Milica jedna bronzana, Vukobrat Tamara jedna bronzana, Draganov Č Katarina jedna bronzana, Cvetković Anđela jedna bronzana, Cojić Nina jedna bronzana i Hrubenja Martina jedna bronzana medalja.

Povezana vest:  SP u maratonu: Bedečova šesta

Muške štafete juniora osvojile su dve srebrne medalje u disciplinama 4×100 slobodno i 4×100 mešovito, dok su štafete junorki, kadeta i kadetkinja osvojile bronzane medalje u štafetama 4×100 slobodno i 4×100 mešovito.

U ukupnom plasmanu prvo mesto osvojila je reprezentacija Slovenije sa 695 osvojenih bodova, drugo mesto zauzela je reprezentacija Hrvatske sa 656 bodova, a treće mesto zauzela je reprezentacija Srbije sa 460 bodova

Povezana vest:  KAJAK, Boltić i Torubarov i Sestre Moldovan srebrne osvojili srebre medelje u u Milanu

издвојене резултате Стјепановића у прилогу вести.  делфин