Goran Jagar_januar_2011

VESLANJE

Jagar i Vasić najbrži u dvojicu, Stojić najbolji skifista na današnjem testiranju

 

Na današnjem testiranju veslačke reprezentacije Srbije, u Beogradu, najbolje rezultate postigli su Goran Jagar i Miloš Vasić, u dvojcu bez kormilara, koji su deonicu od 6000 metara izveslali u vremenu 22 min 16 sec, dok je Nikoli Stojiću, za istu distancu, bilo potrebno 24 min 10 sec, u skifu.

Drugoplasirani dvojac na testiranju nastupio je u sastavu Radoje Đerić i Miljan Vuković (22 min 39 sec), dok je drugo mesto u skifovima pripalo Marku Marjanoviću, koji je, od Nikole Stojića, bio sporiji samo dve sekunde.

Kada je reč o lakim veslačima, istakli su se Miloš Stanojević (24 min 58 sec) i Nemanja Nešić (24 min 56 sec).

Povezana vest:  VESLANJE, Iva Obradović: Dubl skul s Ivanom Filipović pun pogodak

-Rezultatima ovih osmorice veslača, ne mogu biti nezadovoljan. Postignutim vremenima su ispunili standarde, koje je postavio stručni štab reprezentacije i pozali utreniranost i formu, koja je adekvatna članovima nacionalnog tima. Odličan rezultat Gorana Jagara i Miloša Vasića, posledica je konstantnog kvalitetnog rada, u prethodnom pripremnom periodu, koji će uz dobre rezultate Radoja Đerića i Miljana Vukovića, sigurno doneti jedan novi kvalitet četvercu bez kormilara, u kome će ovi veslači nastupati, tokom predstojeće sezone.

Želeo bih posebno da istaknem Marka Marjanovića, koji je zauzeo drugo mesto u konkurenciji skifista, sa samo dve sekunde iza prvoplasiranog Stojića. Marko je iz zdravstvenih razloga propustio niz testiranja u prethodna dva meseca, ali današnji rezultati pokazuju da je konačno nadomak vrhunske forme. U veoma dobroj formi nalazi se i Dušan Bogičević, koji to, nažalost, nije pokazao na današnjem testu. Međutim, siguran sam da će njegov požrtvovan i predan rad u prethodnom periodu uz Nikolu Stojića, danas najbržeg skifistu, dovesti do visokih plasmana dubla koji će veslati.

Povezana vest:  VESLANJE, SP NOVI ZELAND, Iva Obradović šesta skifistkinja na svetu, dvojac bez kormilara deseti

Svi ostali članovi veslačke reprezentacije Srbije pokazali su rezultate klubskog nivoa i od njih se očekuje da, u najkraćem roku, odgovore na zahteve koji proizlaze iz članstava u reprezentaciji.“ – komentar je slektora Nebojše Ilića, na rezultate današnjeg testiranja.

Nikola Stojić, jednog od naših najtrofejnijih veslača, sledećim rečima je prokomentarisao reprezentativno testiranje.

-Tokom svih bazičnih priprema veslao sam skif i dubl, što se i pokazalo na današnjem testiranju. Dobri rezultati na testu pred početak sezone, svakako su razlog za optimizam, međutim, ne smemo se zavaravati, pravi rezultati pokazaće se tek kada stanemo na start prve trke. Na „Croatia Openu-u“ nas očekuje veoma jaka konkurencija, najbolji hrvatski veslači su aktuelni prvaci sveta u disciplini četverac skul. Zagreb će predstavlja izuzetnu priliku za proveru utreniranosti i forme, te naše poređenje sa najboljim svetskim i evropskim ekipama.

Povezana vest:  PLIVANJE, Stefan Šorak drugi u Stokholmu