Povratak srpskih plivača sa priprema u Španiji
pripreme u Sijera NevadiPosle uspešno sprovedenih priprema, najbolji srpski plivači, vraćaju se u nedelju, iz Sijera Nevade za Beograd, letom iz Pariza, koji sleće u popodnevnim časovima.
Na ekipnim pripremama, na uvećanoj nadmorskoj visini od 2320m, naši plivači i njihovi treneri boravili su tri nedelje.
Imali su odlične uslove za trening, a tokom priprema obavljene su im i merenja određenih biomehaničkih i funkcionalnih sposobnosti.
Odlazak naših najboljih plivača na u Sijera Nevadu, jedna je od prvih akcija iz programa priprema srpskih sportista za Olimpijske Igre u Londonu 2012. godine.  Korišćenje ovog trening centra, za naše sportiste, obezbeđeno je zahvaljujući saradnji OKS i menadžmenta centra u Sijera Nevadi.
Plivači koji su ovom prilikom boravili u Siera Nevadi su: Nađa Higl, Ivan Lenđer, Čaba Silađi, Marica Stražmester i treneri Dejan Pejnović i Sebastijan Higl.
Navedenim plivačima i trenerima, čiji su rezultati prepoznati kategorizacijom OKS i koji se nalaze u programu finansiranja Olimpijskog komiteta, pridružili su se i Radovan Siljevski, Boris Stojanović, Stefan Sorak, Jovana Bogdanović, Anđelka Petrović, i fizioterapeuti Milan Dimitrijević i Marko Bukvić.
Povezana vest:  Srbija sa pet posada na prvenstvu Evrope u Varezeu