Beograd „Poštanska štedionica“, Pionir i „Junaković“ u četvrtfinalu Lige šampiona

 

trofej LSTri srpska kluba, Beograd „Poštanska štedionica“ u muškoj, subotički Pionir i „Junaković“ iz Banje Junaković u ženskoj konkurenciji , u subotu 30. januara izlaze na staze u četvrfinalu Lige šampiona!

Srpski šampion i pobednik Kupa Srbije Beograd „Poštanska štedionica“ sastaće se sa višestrukim prvakom Mađarske Zalaegersegom. Meč počinje u 13 časova na kuglani Sportskog fonda Cepter na Banjici a sudiće srpski internacionalac Dragi Štikovac. Trener Beograda „Poštanske štedionice“ Vojko Pavlović, pred meč, kaže:

– Težak protivnik, Zalaegerseg je tim sa osam reprezentativaca – petorica igraju u mađarskoj selekciji i trojica  za rumunsku. Priželjkujem rezultat 6:2, sa kojim u revanšu 20. februara možemo da taktiziramo i idemo na prolaz na fajnal for koji će se održati od 19. do 21. marta u Banji Junaković. Mislim da su nam želje realne, svi igrači su u odličnoj formi, jedino je Tepša povređen, ali i on konkurše za ekipu.

Povezana vest:  Litvanski bijatlonac Zlatkauskas suspedovan na dve godine

Pavlović će imati na raspolaganju Ostojića, Antala, Tepšu, Šakića, Šokca, Matijaša, Jovanovića, Zakića, Obradovića. Dobro je proučio sastav Zalagersega, i smatra da će na stazu Rumuni Boanta, Bese i Flavius,  kao i Mađari Kiš, Nemet, Nemeš i Feher.

– Nema mnogo tajni, presudiće inspiracija i nadam se da će nekom od mojih igrača biti pravi dan – dodao je Pavlović i nastavio – U tom slučaju mogli bismo i do boljeg rezultata.

Beograd „Poštanska štedionica“ je u provom kolu eliminisao italijanski Fuger Stercing iz Bolcana pobedivši oba puta 6:2 i Beogradu i 7:1 u Bolcanu.

Pionir, srpski šampion, koji je prošle sezone u Ligi šampiona osvojio drugo mesto što je najveži uspeh srpskog kuglanja u istoriji, u prvom kolu je bio slobodan. Žreb je hteo da su četvrtfinalu sastane sa ekipom „Junaković“ iz Banje Junaković, pa će tako Srbija sigurno imati jednog predstavnika na ženskom fajnal foru! „Junaković“ je meč prvog kola predala poljska ekipa Polonija iz Lesnog. Susret se igra u subotu 30. januara od 13 časova na kuglani u Subotici. Sudiće srpski sudija Radovan Šunjka.

Povezana vest:  MAČEVANJE, Srbiji 13. mesto na Šampionatu Evrope

– Nadamo se visokoj pobedi za miran revanš – kaže predsednik kluba i igračica Eržebet Molnar – Gabor. – Sve igračice su zdrave, u odličnoj su formi na Prvenstvima Srbije – grupa Vojvodina Nevenka Joković i Livia Santo osvojile su zlato u paru, a Jokovićeva je osvojila pojedinačno srebro. Pet igračica i četiri para su se se plasirali na Šampionat Srbije.

Pionir će izvesti ovih osam kuglašica: Joković, Santo, Vojnić – Tunić, Vilov, I. Molnar, I. Tot, Radojević i Gere. „Junaković“, koji debituje u Ligi šampiona,  neće moći da računa na mladu Milanu Pavlic, ali potpredsednik kluba i sportski direktor Zdenko Pavlic smatra da u Subotici može da „izvuče“ i povoljan rezultat:

Povezana vest:  Sastav Srbije za SK u Rio de Žaneiru: Ivana Maksimović Anđušić ponovo u reprezentaciji

– Pionir je favorit, šanse su 70:30  u njihovu korist, ali verujem u naše igračice da mogu i do rezultata koji bi nam u revanšu davao nadu da možemo na fajnal for koji će se igrati na našim stazama. To je veliki motiv i nadam se da će Barać, Bogdanovć, Milica Pavlic, Stojanović, Golub, Čisar i Mirković ispuniti želju ljubitelja kuglanja u Banji Junaković i Apatinu da ih bodre na završnom turniru.

U ostalim mečevima četvrtfinala sastaju se – muškarci: Zadar – Viktorija Bamberg (Nemačka), Rot Vajs (Nemačka) – Fojt Sent Pelten (Austrija), Segedin – Berflaken Koblah (Austrija), žene: Lanteks Celje – Beč, Elektromureš (Rumunija) – Kegeltref (Austrija), Viktorija Bamberg (Nemačka) – Kozolg (Mađarska).