Goran_Jagar_i_Milos_Vasic

VESLANJE

Novo testiranje reprezentacije – Jagar i Vasić ponovo odlični, Radoje Ðerić najbrži u skifu

Novi izazov, koji je pred članove veslačke reprezentacije Srbije postavio stručni štab, bilo je današnje testiranje, na kome su reprezentativci imali zadatak da regatnu stazu dužine dve hiljade metara pređu čak pet puta u skifovima, dublovima i dvojcu.

Najbolje rezultate postigli su Goran Jagar i Miloš Vasić u dvojcu bez kormilara, koji su trijumfovali i na prošlonedeljnom testiranju na 6000 metara.

Miljan Vuković, član drugoplasiranog dvojac od prošle nedelje, danas nije nastupio zbog povrede, tako da je njegov partner iz čamca, Radoje Đerić veslao skif u kome je zauzeo ubedljivo prvo mesto.

Povezana vest:  Stjepanović: Srbin sam i plivam za zemlju koju volim

Radoje_Djeric

-Goran Jagar i Miloš Vasić su ponovili prošlonedeljni uspeh, dok je Radoje Đerić, trijumfom u skifu, potvrdio da se nalazi u odličnoj formi. Reč je o veslačima koji su ostvarili odlične rezultate, koji u potpunosti odgovaraju zadatim standardima reprezentacije – reči su Nebojše Ilića, selektora veslačke reprezentacije Srbije.

Veliku borbu u dublovima, tokom čitavog testiranja, vodili su Nikola Stojić i Dušan Bogičevič sa Markom Marjanovićem i Aleksandarom Filipovićem, kojima je na kraju i pripalo prvo mesto sa manje od sekunde prednosti.

Povezana vest:  PRED EP ZA SENIORE (POZNANJ, POLJSKA, 29–31. MAJ 2015), Poslednje pripreme pred start

-Nikola Stojić i Dušan Bogičević su blago podbacili. Na osnovu prethodnih rezultata, uveren sam da je ova posada mogla da ostvari bolji rezultat. Sa druge strane, raduje me uspeh Marka Marjanovića i Aleksandra Filipovića, koji potvrđuju konstantan napredak forme – komentar je selektora reperezentacije.

Kada je reč o lakim veslačima, najbolji rezultat ostvarili su Miloš Stanojević i Nemanja Nešić, dok Miloš Tomić i Nenad Babović nisu nastupili zbog povreda.

Povezana vest:  VESLANJE, Svetska bronza za najmlađi dvojac bez kormilara u Varezeu

-Zadovoljan sam rezultatima naših olimpijskih kandidata, koji su nastupili na današnjem testiranju. Konačni sastav posada za nastup na prvim međunarodnim regatama u ovoj sezoni biće obajvljen do kraja nedelje, nakon čega nas, već za vikend, očekuju novi naporni treninzi i nadmetanja – zaključio je Nebojše Ilića.

Prvi nastup na međunarodnim takmičenjima veslačku reprezentaciju Srbije očekuje 09. -10.04.2011, u Zagrebu, na Internacionalnoj regati „Croatia Open“.