Juniorski tim Balkanijada

PLIVANJE

BALKANIJADA 2011 BANJA LUKA

Odlična uvertira pred Evropski juniorski šampionat u Beogradu

 

Srpska plivačka juniorska reprezentacija uspešno je završila učešće na juniorskoj Balkanijadi u Banja Luci, koja se održala od 31. aprila do 1. maja. Srbija je u jakoj konkurenciji, gde su dominirali Grci i Rumuni, zauzela treće mesto. Srpski juniorski tim na ovom šampionatu Balkana postavio je i osam novih nacionalnih standarda, što je  ohrabrujuće pred Evropsko juniorsko prvenstvo 2011. u Beogradu.

Povezana vest:  VESLANJE, SP ZA JUNIORE 2013, LITVANIJA, Sva tri srpska čamca u borbi za medalje

Srpska ekspedicija osvojila je ukupno jedanaest medalja: jednu zlatnu, jednu srebrnu i devet bronzanih. Medalje za srpski tim osvojili su: Jovanov Mila, zlatna medalja na 100m delfin i bronzana na 50m istom tehnikom, Aleksa Đorđević bronzana medalja na 50m slobodno, Igor Terzić bronzana medalja na 200m prsno, Katarina Č Draganov bronzana medalja na 50m leđno, Nikola Trajković bronzana medalja na 200m mešovito, Dejan Perišić srebrna medalja na 50m prsno i bronzana 100m istom tehnikom. Tri bronzane medalje osvojile su muške štafete na 4x200m slobodno (Simić, Mijatović, Pejović, Trajković), 4x100m mešovito (Udicki M, Trajković, Udicki B, Đorđević) kao i štafeta 4x100m slobodno (Đorđević, Udicki M, Vukobrat, Udicki B).

Povezana vest:  Pripreme veslačke reprezentacije Srbije za novu sezonu

Ovom uspehu naše reprezentacije pored osvajača medalja, u velikoj meri doprineli su nastupi i osvojeni bodovi: Stanković Strahinje, Simić Mladena, Zlatić Lazara, Ivanović Dragane, Laković Vanje, Vukobrat Tamare, Bašić Milane, Olah Jelene i Mihajlović Selene, pod vođstvom saveznog trenera Vladimira Ristića i trenerskog tima njegovih pomoćnika Varga Ivana, Ovuka Dragane i Ljiljak Aleksandra, takođe i doktora reprezentacije Pajović Aleksandre.

Povezana vest:  Felps suspendovan šest meseci i ne učestvuje na SP 2015.